5 λόγοι για τους οποίους νιώθουμε πάντα πεινασμένοι

Μία από τις προκλήσεις που μας κάνει να υιοθετήσουμε λάθος διατροφή είναι το αίσθημα της πείνας, το οποίο φαίνεται να είναι παρόν, ακόμη και μετά το φαγητό. Ωστόσο, ποιοι είναι οι λόγοι που μας οδηγούν σ’ αυτό το αίσθημα συνεχώς; Η πείνα είναι μια βιολογική ανάγκη η οποία στοχεύει στη διατήρηση της ζωής.

Όρεξη

Η ανάγκη αυτή είναι, για πολλούς, το κύριο εμπόδιο για την επίτευξη ενός υγιέστερου βάρους. Αλλά το κλειδί για την καταπολέμησή της μπορεί να μην είναι θαυματουργά χάπια, αλλά κάποιες συνήθειες. Εδώ σας έχουμε μερικούς λόγους για τους οποίους μπορεί πάντα να νιώθετε πεινασμένοι.

1. Έλλειψη ύπνου.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε υπνηλία, αλλά αυξάνει και την όρεξή σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με ύπνο για μόνο τέσσερις ώρες, οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε περισσότερες θερμίδες την επόμενη μέρα, έναντι μιας ημέρας, που έχουν έναν καλό ύπνο το βράδυ.

2. Οι κύκλοι της ημέρας

Οι κύκλοι της ημέρας επηρεάζουν επίσης την όρεξη. Το σκοτάδι αυξάνει την ορμόνη λεπτίνη η οποία εξασφαλίζει κορεσμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί, αυξάνεται η ινσουλίνη για να κάψει τα σάκχαρα. Έτσι, εκείνη την ώρα πεινάμε περισσότερο. 

3.Φάρμακα

Τα τελευταία 20 χρόνια ο αριθμός των φαρμάκων των οποίων οι παρενέργειες είναι η αυξημένη όρεξη υπολογίζεται ότι έχει αυξηθεί 10-25%. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν η θεραπεία τελειώνει η όρεξη επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα

4.Καλό πρωινό.

Οι άνθρωποι που αποφεύγουν το πρώτο γεύμα της ημέρας έχουν μέχρι και 21% αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου II. Επίσης, αυτοί που παραλείπουν το πρωινό έχουν αυξημένη όρεξη.

5. Συναισθήματα.

Τα συναισθήματα όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η μοναξιά είναι τα προβλήματα που οδηγούν στην«υπερφαγία» και συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας.

 

Οι λόγοι αυτοί επηρεάζουν την πείνα σας. Για να έχουμε μια επιτυχημένη δίαιτα, το κλειδί είναι να τους αναγνωρίσουμε και κυρίως να υπολογίζουμε σε συμβουλές έμπειρων διατροφολόγων. Η υποστήριξη επίσης από ανθρώπους που μας αγαπούν θα μας βοηθήσει με θετικές σκέψεις. 

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας , μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό "προσωπικό" πλάνο για άτομα που έχουν  κατάθλιψη. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως με σκοπό να μειώσουμε τους δείκτες παχυσαρκίας, το βάρος και τον λιπώδη ιστό.

Ζητήστε μας την εξειδικευμένη δίαιτα – διατροφή για κατάθλιψη ! Και δείτε πως το φαγητό Επηρεάζει την Διάθεση μας.

Πίσω →