Το άγχος μπορεί να αποτρέψει τα άτομα να πάρουν σωστές αποφάσεις και ακόμα και να τα παραλύσει πριν από οποιαδήποτε κατάσταση. Ένας φυσικός τρόπος για να ελέγχετε το άγχος μεσο της διατροφης είναι με την κατανάλωση τροφίμων, όπως:

Μαρούλι : Το μαρούλι είναι πλούσιο σε λακτόνες όπως η λακτουσίνη (lactucin) και φυλλικού οξέος που δρουν στον οργανισμό ως ηρεμιστικά, και μπορουν να αποτρέψουν την κατάθλιψη και διανοητική σύγχυση.

Αυγά : Τα αυγά είναι πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β, νιασίνη και σε ακετυλοχολίνης. Η έλλειψη αυτών των ουσιών στο σώμα μπορεί να προκαλέσει άγχος, η κατάθλιψη και απάθεια. Δυο αυγά την εβδομάδα είναι αρκετά για να διατηρήσετε μια υγιή ζωή.

Το μηλο  : Το μηλο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, ψευδάργυρο και σελήνιο. Η κατανάλωση μήλων βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους.

Σταφύλι : Τα σταφύλια, είναι φρούτα που προσφέρουν ενέργεια στο σώμα, αλλά ταυτοχρόνως είναι μια πηγή των βιταμινών Β, οι οποίες βοηθούν στη λειτουργία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Μέλι : Το μέλι βοηθά την παραγωγή της σεροτονίνης του σώματος, υπεύθυνη για τα συναισθήματα της ευχαρίστησης και της ευημερίας του νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τις εναλλαγές της διάθεσης που προκαλούν άγχος.

Πορτοκάλι : Πηγή βιταμινών και ασβεστίου, το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο που χαλαρώνει τους μυς, προσφέρει ενέργεια, καταπολεμά το άγχος και την κούραση.

 

Σας συνιστώ να συμπεριλάβετε αυτά τα τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή, καθώς και την άσκηση και τη χρήση τεχνικών χαλάρωσης.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας , μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό "προσωπικό" πλάνο για άτομα που έχουν  κατάθλιψη. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως με σκοπό να μειώσουμε τους δείκτες παχυσαρκίας, το βάρος και τον λιπώδη ιστό.

Ζητήστε μας την εξειδικευμένη δίαιτα – διατροφή για κατάθλιψη ! Και δείτε πως το φαγητό Επηρεάζει την Διάθεση μας.

Πίσω →