Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή για Δυνατό ΕγκέφαλοΤο θρεπτικό συστατικό που βοηθά στο σχηματισμό του ιστού του εγκεφάλου !

10 λόγοι για να φάτε τα αυγά το πρωί

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Missouri στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες, όπως τα αυγά και ιδιαίτερα στο πρωινό, βοηθά στον έλεγχο της όρεξης τη διάρκεια της ημέρας.

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν αυγά στο πρωινό είχαν αυξημένη δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τον κορεσμό και την ανταμοιβή.

 

Πείτε ναι στα αυγά!

1.Υγεία. Το αυγό έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, ανοσοποιητικές, αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και αντιυπερτασικές.

2. Σύσταση. Συμβάλλει στο 12% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης των πρωτεϊνών.

3. Λειτουργικό τρόφιμο. Η παρουσία ενώσεων όπως η χολίνη, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, δίνουν στο αυγό τον ρόλο ενός λειτουργικού τροφίμου.

4. Ενέργεια. Ένα αυγό 60g έχει μόνο 85 θερμίδες.

5. Πρωτεΐνη. Ένα αυγό παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, που κατανέμεται μεταξύ του ασπραδιού και του κρόκου.

6. Υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη που λαμβάνεται από το αυγό θεωρείται υψηλής βιολογικής αξίας, λόγω της περιεκτικότητάς του στα απαραίτητα αμινοξέα που παρέχονται σε κατάλληλες ποσότητες στον άνθρωπο.

7. Ελέγχει την όρεξη και κρατά τους μυς. Όντας ένα τρόφιμο με υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, το αυγό βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στον μεγαλύτερο κορεσμό.

8. Η ουρική αρθρίτιδα. Τα αυγά, δεν παρέχουν πουρίνες, οι οποίες είναι ουσίες που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό. Συνεπώς, συνιστάται η κατανάλωσή τους στη διατροφή των ασθενών με ουρική αρθρίτιδα.

9. Βιταμίνες. Το αυγό περιέχει όλες τις βιταμίνες, εκτός από τη βιταμίνη C.

10. Χολίνη. Αυτό το θρεπτικό συστατικό βοηθά στο σχηματισμό του ιστού του εγκεφάλου και ωφελεί τη μνήμη.

 

Τι χρειάζεστε;

Εάν χρειάζεστε μια διατροφή χαμηλή σε χοληστερόλη, τρώνε μόνο το ασπράδι που είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες.

Μελέτες που εκπονήθηκαν για τα αυγά δείχνουν ότι, λόγω της πορώδους δομής του κελύφους του αυγού είναι καλύτερα να τα πλύνετε πριν την αποθήκευση ή την κατανάλωση.

Πίσω →