Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες είναι παντού. Πράγματα όπως η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη και η σακχαρίνη μπορεί να βρεθούν σε μια ποικιλία από επεξεργασμένα τρόφιμα στη διατροφή. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά τρόφιμα που δεν θα περιμένατε να περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες. Είτε εν γνώσει δηλητηριάζετε τον εαυτό σας με αυτές τις τοξίνες είτε όχι, πρέπει να ξέρετε ότι η παρουσία τους στη διατροφή σας, ανεξάρτητα από το ποσό, δεν έχει κανένα σκοπό για τον οργανισμό σας.

Τα τρία χειρότερα τεχνητά γλυκαντικά!

  1. Η σακχαρίνη!

Η σακχαρίνη ήταν η πρώτη τεχνητή γλυκαντική ουσία και εξακολουθεί να είναι ένα δημοφιλές υποκατάστατο της ζάχαρης που χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ευτυχώς, δεν είναι τόσο δημοφιλής στη διατροφή στα τρόφιμα όπως ήταν παλιά. Σακχαρίνη θα βρείτε συνήθως σε ροζ πακέτα, όπως Sweet'N χαμηλό. Η σακχαρίνη μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των πονοκεφάλους, δυσκολία στην αναπνοή, δερματικά εξανθήματα, και διάρροια. Υπάρχουν επίσης μελέτες που συνδέουν την σακχαρίνη με τον καρκίνο.

  1. Η σουκραλόζη!

Η σουκραλόζη, είναι μια άλλη ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνητή γλυκαντική ουσία. Αυτό το γλυκαντικό, μαζί με την ασπαρτάμη, χρησιμοποιείται συχνά σε αναψυκτικά και άλλα προϊόντα διαίτης για απώλεια βάρους και είναι διαβητικά φιλικό τρόφιμο. Είναι χλωριωμένο και περνά μέσα από μια πολύ αφύσικη διαδικασία. Υποθετικά, η σουκραλόζη δεν αφομοιώνεται και ταξιδεύει μέσω της GI οδού αμετάβλητη. Ωστόσο, μια πρόσφατη ανάλυση δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει κάποια έρευνα που δείχνει επίσης ότι η σουκραλόζη επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης σε διαβητικούς και προδιαβητικους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σουκραλόζη ανακαλύφθηκε κατά τη δοκιμή για ένα νέο εντομοκτόνο (τουλάχιστον αυτό είναι που έχει αναφερθεί ευρέως), γιατί να θέλουμε να το πιούμε αυτό;

  1. Η ασπαρτάμη!

Το ασπαρτικό και το γλουταμικό βρίσκονται στην ασπαρτάμη και συμπεριφέρονται ως νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο. Έχοντας μια περίσσεια αυτών των νευροδιαβιβαστών σκοτώνει ορισμένα νευρώνες επιτρέποντας την πλημμύρα του ασβεστίου. Αυτή η εισροή προκαλεί υπερβολικές ποσότητες ελεύθερων ριζών που σκοτώνουν τα κύτταρα. Η γλυκαντική αυτή ουσία περιέχει επίσης μεθανόλη, η οποία στη συνέχεια μεταβολίζεται σε φορμαλδεΰδη. Υπάρχει μια σειρά από άλλα ζητήματα με ασπαρτάμη, και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή είναι μια από τις χειρότερες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες στην αγορά.

Πίσω →