Γνωρίζουμε ήδη ότι το φαγητό επηρεάζει όλες τις πτυχές της υγείας μας. Στην πραγματικότητα οι νευρώνες μας, μπορούν επίσης να επωφεληθούν από μία ισορροπημένη διατροφή.

Μέσω της τροφής έχουμε την ανάπτυξη των νευρώνων και των νευρογλοιακών κυττάρων, τα οποία είναι κύτταρα υποστήριξης για τους νευρώνες.

Με την πρόσληψη καλών τροφών υπάρχει άμεση παρέμβαση στη λειτουργία της εντερικής μικροχλωρίδας και αυτό επηρεάζει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου γενικά.

Δίαιτες όπως η μεσογειακή, για παράδειγμα, που είναι πλούσια σε τρόφιμα όπως ρύζι, βρώμη αλλά και σε φρούτα, λαχανικά και σπόρους, μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη λειτουργία του εγκεφάλου και να αυξήσει τη μακροζωία.

Το όργανο που ξοδεύει την περισσότερη ενέργεια στο σώμα μας είναι ο εγκέφαλος και η τροφή μας έχει την ικανότητα να αυξάνει ή να μειώνει την ποσότητα των νευροδιαβιβαστών, η οποία συνδέεται εξ ολοκλήρου με τη συμπεριφορά μας, είτε είναι άγχος, στρες, χαρά ή συγκέντρωση .

Ως εκ τούτου, μια ισορροπημένη διατροφή, κάνει τις πληροφορίες μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου πολύ αποτελεσματικές και τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται σωστά, δημιουργώντας περισσότερη ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι, μακροπρόθεσμα, το κύριο όφελος της σωστής διατροφής των νευρώνων σας είναι η σταθερή υγεία, με λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσετε παθολογίες, καθώς και λιγότερο άγχος, κατάθλιψη και πονοκεφάλους.

Εκτός από το φαγητό, να συμπεριλαμβάνετε πάντα σωματικές ασκήσεις, οι οποίες βελτιώνουν επίσης σημαντικά το νευρολογικό κομμάτι.

5 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΥΡΩΝΕΣ ΣΑΣ

Παρακάτω, θα παραθέσουμε μερικές τροφές που βοηθούν στην προώθηση της καλής υγείας των νευρώνων σας και. φυσικά του εγκεφάλου σας.

  • ΨΑΡΙΑ

Τα ωμέγα 3 είναι ένα είδος λίπους που αποτελεί μέρος της κυτταρικής μεμβράνης του νευρώνα, δηλαδή αυτή η ουσία «καλύπτει» τους νευρώνες, βοηθώντας τους να διατηρηθούν ανέπαφοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για τους vegan και τους χορτοφάγους, ο λιναρόσπορος είναι μια εξαιρετική φυτική πηγή ωμέγα 3.

  • ΑΥΓΑ

Η βιταμίνη Β12, που υπάρχει στα αυγά, είναι εξαιρετικά σημαντική για την καλή λειτουργία των νευρώνων. Πολλά από τα συμπτώματα αυτής της ανεπάρκειας βιταμίνης σχετίζονται με το νευρολογικό σύστημα, όπως η έλλειψη εστίασης, συγκέντρωσης, ακόμη και η έλλειψη κινήτρων.

  • ΚΑΚΑΟ Η ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, βοηθά στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, μειώνει τα σημάδια και τα συμπτώματα της κατάθλιψης και αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης.

  • ΜΥΡΤΙΛΟ

Θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές τροφές για την υγεία του εγκεφάλου, επειδή είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση .

  • ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Πλούσιο σε φολικό οξύ, το μπρόκολο, όπως και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά, βελτιώνει το DNA των εγκεφαλικών κυττάρων και ωφελεί πολύ τη μνήμη.

Πίσω →