Ελέγξτε την όρεξή σας με βρώμη

Πλιγούρι βρώμης είναι μια εξαιρετική τροφή για την διατήρηση της καλής υγείας, διότι η κατανάλωσή του βοηθά στη μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων, της δυσκοιλιότητας, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βοηθάει στο να ελέγξτε την όρεξή σας.

Η τακτική κατανάλωση της βρώμης συμβάλλει στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης και της γλυκόζης στο αίμα.

Αυτό το δημητριακό με την κατανάλωση του, προάγει τον έλεγχο της όρεξης και του βάρους σας. Έτσι εσείς αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης προωθεί την εντερική διέλευση, με συνέπεια την  φυσική εξάλειψη των τοξινών από το σώμα σας.

Μελέτες δείχνουν ότι πλιγούρι βρώμης είναι πλούσιο σε βήτα-γλυκάνες, άμυλα που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση του άσθματος, και αναστέλλουν την ανάπτυξη των κακοηθών όγκων.

Επιπλέον, περιέχει περισσότερες από 25 αβενανθραμίδες που είναι πολυφαινόλες της βρώμης, φυτοαλεξίνες που με κύριο συστατικό το κινναμωμικο οξύ, που προσφέρουν  ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιαλλεργική  δράση αλλά και ισχυρή  προστασία στα κύτταρα της επιδερμίδα μας.

 Θέλετε να απολαύσετε όλα αυτά τα οφέλη ;

Πίσω →