Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή για Δυνατό Ανοσοποιητικό ΣύστημαΓερμάνιο: Το ιχνοστοιχείο που ενισχύει τη φυσική θεραπευτική δύναμη του σώματος
Το γερμάνιο είναι ότι μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου

" />

Το γερμάνιο είναι ότι μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου

Το γερμάνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο για το οποίο δεν υπάρχουν συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες . Είναι άφθονο στην επιφάνεια της γης και βρίσκεται στα περισσότερα φυτά. Το γερμάνιο πιστεύετε ότι επωφελή εξαιρετικά την καλή υγεία του ανθρώπου. Στην πραγματικότητα, το γερμάνιο έχει πολλές σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες. Στο σώμα, το γερμάνιο προσκολλάται το ίδιο στα μόρια οξυγόνου. Αυτό έχει το απρόσμενο αποτέλεσμα να καθιστά το σώμα μας πιο αποτελεσματικό στο να λαμβάνει οξυγόνο στους ιστούς του σώματός μας. Η αυξημένη παροχή οξυγόνου στο σώμα μας βοηθά στη βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επίσης, βοηθά το σώμα να εκκρίνει τις επιβλαβής τοξίνες. Το γερμάνιο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους τα φυσικά τρόφιμα, όπως το σκόρδο συνιστάται από τους επαγγελματίες της διατροφής. Πολλές νοσηρές καταστάσεις, όπως η οστεοπόρωση, καρδιακή νόσος, δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και καρκίνος όλα φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στη θεραπεία με το γερμάνιο. Είναι επίσης ένα ισχυρό αναλγητικό, το οποίο ενισχύει τις επιδράσεις των ιδίων ενδορφινών του σώματος.

Η αυξημένη παροχή οξυγόνου στο σώμα μας που προκαλείται από το γερμάνιο έχει επίσης πολλά άλλα καταπληκτικά αποτελέσματα. Λαμβάνοντας συμπληρώματα από γερμάνιο είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της αρθρίτιδας, τροφικές αλλεργίες, αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, υψηλή αρτηριακή πίεση, ακόμη και τον καρκίνο. Το γερμάνιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του πόνου στο ανθρώπινο σώμα.

Ίσως το πιο συναρπαστικό πράγμα για το γερμάνιο είναι ότι μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου με σκοπό να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα. Αυτό είναι συναρπαστικό για δύο λόγους. Πρώτον, και πιο προφανές, ότι βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου - μια από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες στον κόσμο. Αλλά το πιο σημαντικό, είναι ότι δεν είναι τοξικό για τα ανθρώπινα κύτταρα. Στην πραγματικότητα, το γερμάνιο είναι εντελώς ακίνδυνο για τα ανθρώπινα κύτταρα, ακόμη και στα καρκινικά κύτταρα. Δεδομένου ότι δρα διεγείροντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το οποίο καταπολεμά τον καρκίνο, δεν καταστρέφει το υπόλοιπο σώμα όπως πολλές άλλες θεραπείες για τον καρκίνο. Δοκιμές για νέες θεραπείες του καρκίνου με γερμάνιο είναι σε εξέλιξη, και ίσως θα δούμε σύντομα νέα, λιγότερο βλαβερές, θεραπείες για τον καρκίνο, χρησιμοποιώντας το στοιχείο γερμάνιο.

Στα φυτά, η διαδικασία αυτή βοηθά στην προστασία τους από μολύνσεις από ιούς, βακτήρια και μύκητες, καθώς και στην αύξηση της ανάπτυξης και την προστασία τους από το κρύο. Στους ανθρώπους, φαίνεται ότι και οι δυο επιδράσεις σχετίζονται με τη ρύθμιση του οξυγόνου και την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Λειτουργίες γερμανίου 

 • Αντιοξειδωτικό
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Βοηθά χρόνια στο Epstein Barr σύνδρομο
 • Βοηθά να απελευθερώσει το σώμα τοξίνες δηλητήρια
 • Βελτιώνει την κυτταρική οξυγόνωση
 • Δίνει ώθηση στην ηλεκτρική ενδοκυτταρική επικοινωνία
 • Διατηρεί την ομοιόσταση του σώματος
 • Μπορεί να είναι αναλγητικό
 • Μπορεί να έχει αντι-ική, αντιβακτηριακή και αντι-καρκινική δραστικότητα
 • Μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος
 • Μειώνει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης
 • Είναι χρήσιμο ως μέρος ενός προγράμματος για τη θεραπεία του καρκίνου.
 • Χρήσιμο στην αντιμετώπιση του HIV / AIDS

Γερμάνιο και ανεπάρκεια

Αν και η ανεπάρκεια του γερμανίου δεν είναι γνωστή, μια έλλειψη γερμανίου σχετίζεται με μόλυνση και διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, καρδιακές παθήσεις και υψηλή χοληστερόλη, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, καρκίνος και πολλές άλλες συνθήκες.

Οι φυσιολογικές ποσότητες του γερμανίου στη διατροφή

Το γερμάνιο υπάρχει σε πολλά φυσικά τρόφιμα, το οποίο περιλαμβάνεται σε ποσότητα περίπου 1 mg / ημέρα σε μια μέση δυτική δίαιτα. Οι υψηλές προσλήψεις συνθετικού γερμανίου (50-250mg / ημέρα) έχει αποδειχθεί ότι είναι επιζήμιο για την υγεία, αν και αυτό φαίνεται να εξαρτάται από τη μορφή που λαμβάνεται.

Καλύτερες φυτικές πηγές γερμανίου είναι :

Αλόε βέρα, μπρόκολο, σέλινο, Σύμφυτο, τζινσενγκ, μούρα γκότζι, σκόρδο, μανιτάρια (ειδικά shitake), Ραβέντι, λάχανο τουρσί, Suma, σπόροι χυμός τομάτας και λαχανικά

Πίσω →