Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή για Δυνατό Ανοσοποιητικό Σύστημα5 Τα τρόφιμα που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα!

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την παραμονή της υγείας. Ο αρκετός ύπνος, η άσκηση, και η καλή διατροφή είναι όλα τα πράγματα που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αντίθετα, όποιος έχει έλλειψη ύπνου, ζει μια καθιστική ζωή, και καταναλώνει ανθυγιεινά τρόφιμα θα κάνει το ανοσοποιητικό του σύστημα αδύναμο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα χειρότερα είδη τροφίμων για το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

  1. Το κόκκινο κρέας!

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δείχνει ότι το κόκκινο κρέας μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη αντίδραση που μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το θέμα προέρχεται από μια φυσική ζάχαρη στο κόκκινο κρέας, που το σώμα μας δεν μπορεί να χωνέψει. Η ζάχαρη πιστεύεται ότι προκαλεί μια σειρά από άλλα προβλήματα υγείας και ένα από αυτά είναι ένας υψηλότερος κίνδυνος καρκίνου.

  1. Τα τηγανητά!

Εκτός του ότι είναι γεμάτα από λίπη που θα μπορούσαν να αυξήσουν την «κακή» χοληστερόλη, τα τηγανητά τρόφιμα μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή, οδηγώντας σε μειωμένη ανοσία. Αλλά μια μελέτη δείχνει ότι μόλις ελαττώσουμε τα τηγανητά τρόφιμα, ή ακόμα καλύτερα, να απαλλαγούμε από αυτά τελείως, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσικής άμυνας του οργανισμού, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την κατάσταση της υγείας. Επιπλέον, τα τηγανητά συσσωρεύουν ακρυλαμίδιο, μια επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία.

  1. Τα αναψυκτικά!

Εάν πίνετε αναψυκτικά, δεν έχει σημασία πόση ζάχαρη περιέχουν, είναι πιθανό να καταστρέψουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ακόμη και τα αναψυκτικά διαίτης είναι μια κακή επιλογή. Επειδή τα αναψυκτικά δεν έχουν ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, αυτοί που τα πίνουν είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν αρκετή βιταμίνη Α, ασβέστιο και μαγνήσιο, όλα τα απαραίτητα συστατικά για ένα βέλτιστο ανοσοποιητικό σύστημα. Και, αν αυτό δεν είναι αρκετό, το φωσφορικό οξύ, που βρίσκεται στα αναψυκτικά, μπορεί επίσης να καταστρέψει το ασβέστιο και το μαγνήσιο στον οργανισμό.

  1. Τα σνακ με ζάχαρη!

Ορισμένα εξευγενισμένα σάκχαρα είναι τα χειρότερα και μπορεί να καταστείλουν στην πραγματικότητα το ανοσοποιητικό σύστημα. Μια μελέτη δείχνει ότι η ζάχαρη στοχεύει στην πραγματικότητα στα κύτταρα που επιτίθενται τα βακτήρια. Και το αποτέλεσμα μπορεί ακόμη και να διαρκέσει για ώρες μετά από την κατανάλωση κάτι ζαχαρούχου.

  1. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα!

Μία από τις πιο επικίνδυνες τροφές για την υγεία του ανοσοποιητικού. Επειδή υπάρχουν πολλές εταιρείες τροφίμων εκεί έξω που χρησιμοποιούν τους όρους «φυσικό» για να περιγράψουν το προϊόν τους, ακόμα κι αν τα φαγητά τους μπορεί να έχουν ένα υπέρογκο ποσό από επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ζάχαρη και κρυμμένα αρτύματα. Ακόμα και βιολογικά τα μεταποιημένα τρόφιμα, όπως τα δημητριακά και το ψωμί, μπορεί να περιέχουν ανοσοκατασταλτικά. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι βασικά αυτά που έρχονται σε ένα πακέτο, περιέχουν περισσότερα από ένα συστατικά, και έχουν μαγειρευτεί και τροποποιηθεί μηχανικά. Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο ερεθισμό στο σώμα. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ακόμη και οι τοξίνες της σύγχρονης διατροφής αντισταθμίζουν πλήρως τα πιθανά διατροφικά οφέλη. Όλα αυτά είναι που μας οδηγούν σε πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και υψηλότερο ποσοστό ασθενειών και νόσων.

Πίσω →