Και βεβαία όχι !

Μάλλον θα νομίζετε πως, καθώς περιμένετε παιδί, θα πρέπει να τρώτε το διπλάσιο από ότι τρώγατε. Στην πραγματικότητα χρειάζεται να τρώτε περισσότερο μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου. Θα υπολογίζετε πως πρέπει να παίρνετε μόνο 200 θερμίδες παραπάνω, ανά ημέρα. Θα λαμβάνετε δηλαδή 2150 με 2300 θερμίδες την ημέρα. Αυτές οι επιπλέον θερμίδες περιέχονται σε:

 

 

  • Ένα μπολ δημητριακών με γάλα με χαμηλά λιπαρά.
  • Δύο φέτες ψημένο ψωμί με βούτυρο ή μαργαρίνη.
  • Ένα ποτήρι γάλα και μια μπανάνα.
  • Ένα ποτήρι χυμό και ένα αυγό βραστό.
  • 1 φέτα ψωμί με 60 γρ. τυρί
  • Ένα τοστ 

Οι απαιτήσεις του οργανισμού, όμως, ποικίλουν ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες και, αν ανησυχείτε για το βάρος σας συζητήστε το με τον Διαιτολόγο σας. Αν είχατε μικρότερο από το κανονικό βάρος πριν από την εγκυμοσύνη σας, αν περιμένετε δίδυμα ή τρίδυμα ή αν είστε στην εφηβική ηλικία, θα έχετε ανάγκη από περισσότερες θερμίδες. Αν είστε υπέρβαρη, θα σας συμβουλέψουν να περιορίσετε την τάση αύξησης του βάρους σας στο κατώτερο επίπεδο, έως το τελευταίο τρίμηνο.

Η εγκυμοσύνη δεν είναι κατάλληλη περίοδος για να κάνετε δίαιτα και δεν πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων προκειμένου να χάσετε βάρος. Έχετε ανάγκη από συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων ώστε να διαθέτετε επαρκή ενέργεια αλλά και για να αναπτυχθεί το μωρό μέσα σας. Αν ανακαλύψετε πως το βάρος σας αυξάνεται πολύ, θα σας βοηθήσει η τακτική άσκηση και ο περιορισμός των λιπών που λαμβάνετε καθημερινά, όπως μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και μη κατεργασμένους υδατάνθρακες.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας   Χαριστού Ιουλίας   μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για την εγκυμοσύνη σας λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την υγεία της μητέρας, αλλά και του εμβρύου.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου  και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες της μητέρας, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →