Το ελαιόλαδο είναι πολύ ασφαλές για να το καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και, επομένως, μπορείτε να το προσθέσετε με ασφάλεια στη διατροφή σας. Έχει πολλά οφέλη για μια έγκυο γυναίκα ‘όπως και για το αγέννητο μωρό.

 

Βιταμίνη Ε:

Το ελαιόλαδο αποτελεί πηγή βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε είναι ένα από τα συστατικά που βοηθούν το μωρό σας να προσαρμοστεί καλύτερα στο περιβάλλον γεμάτο με οξυγόνο, αμέσως μετά τη γέννηση. Εάν η μητέρα ενός πρόωρου μωρού καταναλώσει ελαιόλαδο κατά το στάδιο του θηλασμού, μπορεί να βοηθήσει το μωρό της να αναπτύξει καλύτερα τα νεφρά και το πάγκρεας.

Ευεργετικό στην ανάπτυξη του εμβρύου:

Εάν καταναλώνετε ελαιόλαδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να ωφελήσει πολύ την ανάπτυξη του εμβρύου. Οι σημαντικές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχει είναι εξαιρετικά ευεργετικές για την καρδιά του εμβρύου σας. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση ελαιολάδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και ανάπτυξη και επίσης βελτιώνει τις μαθησιακές δεξιότητες του μωρού σας, καθώς μεγαλώνει. Επίσης, εάν μια μητέρα καταναλώνει ελαιόλαδο σε τακτική βάση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, μπορεί να επηρεάσει θετικά το ύψος και το βάρος του αγέννητου μωρού της.

Χρήσιμο στην καταπολέμηση διαφόρων λοιμώξεων:

Η εγκυμοσύνη μπορεί να αποδυναμώσει  το ανοσοποιητικό σας σύστημα και, ως εκ τούτου, μπορεί να κάνει τις έγκυες γυναίκες πιο επιρρεπείς στο να αρρωστήσουν από διάφορα είδη λοιμώξεων. Ωστόσο, η συμπερίληψη του ελαιολάδου στη διατροφή σας μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ελαιόλαδο είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, η βιταμίνη Α είναι ωφέλιμη για τα μάτια και η συμπερίληψη του ελαιολάδου στη διατροφή της εγκυμοσύνης σας μπορεί όχι μόνο να εξασφαλίσει καλή υγεία των ματιών της μητέρας αλλά μπορεί επίσης να είναι ευεργετική για την ανάπτυξη των ματιών του εμβρύου.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ελαιόλαδο, όπως και κάθε άλλο λάδι, πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Πίσω →