Οι αρρώστιες που θα περάσουμε ,η ευκολία μας να μαθαίνουμε , οι σεξουαλικές μας προτιμήσεις, η αγάπη μας για τον αθλητισμό και ένα σωρό άλλα δεδομένα της προσωπικής μας πορείας έχουν κριθεί πολύ προτού γεννηθούμε, στην ενδομήτριο ζωή!
Κάθε νέα ζωή που έρχεται στον κόσμο πιστεύουμε πάντα ότι αποτελεί μια «tabula rasa» ,έναν άγραφο πίνακα επάνω στον οποίο δεν έχει προλάβει να σχηματιστεί κανένα ζοφερό σχέδιο από αυτά που στερούν υγεία ή ακόμη και χρόνια ζωής. Και όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, όπως δείχνουν πολλές και διαφορετικές πρόσφατες έρευνες. Το μικρό εκείνο πλασματάκι που… σκάει μύτη στο φως αποτελεί ήδη έναν «πίνακα» επάνω στον όποιο έχουν γραφτεί πολλά και διαφορετικά σημαντικά για τη μοίρα του μηνύματα κατά την διάρκεια της ενδομήτριας ζωής του. Ασθένειες , ακόμη και σοβαρές όπως οι καρδιοπάθειες , ο καρκίνος, ο διαβήτης και η κατάθλιψη , φαίνεται τελικώς ότι δεν είναι απλώς το αποτέλεσμα της « μείξης» του γενετικού υλικού μας με τις επιδράσεις του περιβάλλοντος κατά την παιδική και την ενήλικη ζωή. Σε αυτόν τον πίνακα πρέπει να προσθέσουμε και εκείνους τους εννιά μήνες που ζούμε στο πρώτο, μικρό, σκοτεινό υδάτινο σπίτι μας, μια περίοδος κατά την οποία οι άλλοι και κυρίως η μητέρα μας «ζωγραφίζουν» το μέλλον μας.

 

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για την εγκυμοσύνη σας λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την υγεία της μητέρας, αλλά και του εμβρύου.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία,  συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου  και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες της μητέρας, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

 

Πίσω →