Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνη σας χρειάζεστε να τρέφεστε συστηματικά με ποικιλία τροφίμων. Είναι ο καλύτερος τρόπος, για να παραμείνετε υγιής.

 

Προσπαθήστε να τρώτε τα παρακάτω είδη και ποσότητες σε καθημερινή βάση :

 Σιτηρά : 6-11 μερίδες.

Τα σιτηρά, δημητριακά ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά. Είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες ,γεμάτους υγεία  και παρέχουν θρεπτικές ουσίες καθώς και φυτικές ίνες. Σε συνδυασμό με φρούτα και λαχανικά τα σιτηρά πρέπει να αποτελούν τη βάση του διαιτολογίου.

  Λαχανικά :  τουλάχιστον 3 μερίδες.

 Τα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες, ενώ περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

 Φρούτα : το λιγότερο 2 μερίδες.

Τα φρέσκα φρούτα έχουν ελάχιστες θερμίδες και περιέχουν ευεργετικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

 Γαλακτοκομικά προϊόντα :  2-3 μερίδες.

Το γάλα, το γιαούρτι, και το τυρί αποτελούν εξαιρετικές πηγές ασβεστίου και βιταμίνης D, οι οποίες βοηθούν το σώμα μας να απορροφήσει ασβέστιο. Παρέχουν επίσης τις απαραίτητες πρωτεΐνες για την ανάπτυξη των ιστών του σώματος. Προτιμήστε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

  Πουλερικά, θαλασσινά και κρέας : όχι παραπάνω από 3 μερίδες.

Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες πηγές πρωτεϊνών με βιταμίνη Β, σίδηρο και ψευδάργυρο. Επιλέξτε άπαχο κρέας και πουλερικά, για να μειώσετε  το λίπος και τη χοληστερίνη.

Όσπρια : συχνά.

Τα όσπρια , φακές, φασόλια και αρακάς, είναι χαμηλά σε λιπαρά και χωρίς ίχνος χοληστερίνης και αποτελούν την καλύτερη πηγή πρωτεϊνών και ινών.

 Λίπη και γλυκά : λιτά .

Τα λίπη και η ζάχαρη παρέχουν θερμίδες που εύκολα μπορούν να υπερβούν τις ανάγκες σας έχοντας έτσι ως αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση βάρους.

 

 

Πίσω →