Υγιεινές επιλογές

Θα πρέπει να φροντίζετε όχι μόνο να λαμβάνετε επαρκή ποσότητα θερμίδων αλλά και την ποιότητα των τροφών που καταναλώνετε. Αν τρώτε τρόφιμα μηδενικής διατροφικής αξίας, όπως γλυκά και λιπαρές τροφές, αυτά μπορεί να ικανοποιήσουν τις ενεργειακές σας απαιτήσεις αλλά δεν θα καλύψουν τις θρεπτικές σας ανάγκες. Δεν πρέπει να ανησυχείτε για την κάθε μπουκιά που τρώτε, αλλά, όποτε αυτό είναι δυνατό, να προτιμάτε τα φρέσκα τρόφιμα. Όταν θα επιλέγετε τις τροφές, μελετήστε τα συστατικά για να δείτε, εκτός από τις θερμίδες, τι άλλο παίρνετε από αυτά.

Κανονίστε τις ώρες των γευμάτων

Αν έχετε φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα, ίσως συνηθίζετε να παραλείπετε τα πρόγευμα ή το γεύμα. Η εγκυμοσύνη όμως δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να παραλείπετε γεύματα. Πρέπει να προσπαθείτε να τρώτε σωστά τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Ενίοτε, μπορεί να μην καταφέρετε να τρώτε αρκετά στις ώρες των γευμάτων. Τότε θα πρέπει να τρώτε υγιεινά ενδιάμεσα μικρά γεύματα για να καλύπτετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε θερμίδες. Αντί να καταναλώνετε χαμηλής διατροφικής αξίας τροφές, όπως μπισκότα και γλυκά, προτιμήστε φρέσκα και ξερά φρούτα, ωμά λαχανικά, muesli, γιαούρτι. Αν εργάζεστε, να έχετε πάντα μαζί σας τέτοιου είδους τρόφιμα.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για την εγκυμοσύνη σας λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την υγεία της μητέρας, αλλά και του εμβρύου.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου  και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες της μητέρας, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →