Οι έγκυες γυναίκες που πίνουν έστω και λίγες ποσότητες αλκοόλ, όπως ένα έως δύο ποτήρια κρασί την εβδομάδα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, διακινδυνεύουν να επιφέρουν την μείωση του δείκτη νοημοσύνης του παιδιού τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η χρήση αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη είναι μια από τις κύριες αιτίες της πνευματικής καθυστέρησης στα βρέφη. Δεν υπάρχει γνωστό ασφαλές επίπεδο αλκοόλης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκυμοσύνη για αυτό ο γιατρό σας πιθανότατα θα σας συμβουλεύσει να μην πίνετε καθόλου οινοπνευματώδη ποτά κατά την κύηση.

Αν πίνετε πάρα πολύ, το βρέφος σας μπορεί να γεννηθεί με εμβρυικό αλκοολικό σύνδρομο, το οποίο χαρακτηρίζεται από προγεννητική και μεταγεννητική καθυστέρηση της ανάπτυξης, από ανωμαλίες προσώπου, από καρδιακές διαταραχές, από προβλήματα στις αρθρώσεις και στα άκρα καθώς και από πνευματική καθυστέρηση.

Όσο περισσότερο αλκοόλ πίνετε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να γεννήσετε ένα παιδί με εμβρυικό αλκοολικό σύνδρομο ή τουλάχιστον με μερικές συγγενείς ανωμαλίες. Το 33% των βρεφών των οποίων οι μητέρες καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ έχουν κάποια συγγενή ανωμαλία σε αντίθεση με το 5% των βρεφών που παρουσιάζουν παρεμφερή προβλήματα ενώ, οι μητέρες δεν έπιναν αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη.

 

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για την εγκυμοσύνη σας λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την υγεία της μητέρας, αλλά και του εμβρύου.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία,  συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου  και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες της μητέρας, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

 

Πίσω →