Αν υπάρχει ιστορικό καλών διατροφικών συνηθειών, αρχίζετε την εγκυμοσύνη σας με άριστες ποσότητες όλων των θρεπτικών ουσιών που απαιτούνται για την καταπληκτική αύξηση και ανάπτυξη του μωρού σας. Εντούτοις, μια προϋπάρχουσα κατάσταση που περιλαμβάνει μακροχρόνιες δίαιτες, παραλείψεις γευμάτων ή νηστείες ή διατροφή με περιορισμένη ποικιλία τροφών μπορεί να θέσει σε διατροφικό κίνδυνο τόσο εσάς όσο και το μωρό σας.

Άλλοι παράγοντες που σας θέτουν σε αυξημένο κίνδυνο για πλημμελή διατροφή είναι το κάπνισμα , η χρήση αλκοόλ ή η χρήση ναρκωτικών, αν έχετε δίδυμη ή πολύδυμη εγκυμοσύνη και αν είστε σημαντικά ελλειποβαρής ή υπέρβαρη κατά τον χρόνο της σύλληψης.

Οι εξαιρετικά πλημμελείς διαιτητικές συνήθειες πριν ή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψουν εσάς και το μωρό σας. Αν παίρνετε με τη διατροφή πολύ λίγες θερμίδες ή θρεπτικές ουσίες, η κυτταρική ανάπτυξη μπορεί να είσαι μικρότερη από την ιδανική και το μωρό σας μπορεί να γεννηθεί λιποβαρές. Τα λιποβαρή μωρά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για άμεσα ή μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης , ίσως πριν ακόμα να γνωρίζετε ότι είστε έγκυος σχηματίζονται τα περισσότερα από τα κύρια όργανα του εμβρύου. Για αυτό θεωρείται πολύ σημαντικό να κάνετε τις σωστές διατροφικές συνήθειες μέρος της απόφασή σας να αρχίσετε καινούρια ζωή. 

Πίσω →