Ίσως είστε μια νέα μητέρα και αναμένετε μια χαρά. Φυσικά, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα είναι ακριβώς σωστά για το μωρό σας. Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε περιορισμό στην έκθεση σε τοξικές ουσίες είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα. Μια δυνατότητα θα ήταν να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει η ρύπανση της κυκλοφορίας που μπορεί να βλάψει το αγέννητο παιδί. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα ρύπανσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν ένα παιδί με εύθραυστους πνεύμονες. Δυστυχώς, ο σημερινός κόσμος είναι γεμάτος με τοξικούς ρύπους, και η ρύπανση της κυκλοφορίας είναι μόνο ένα πράγμα που θα πρέπει να μειωθεί, όταν περιμένουμε παιδί. Εδώ είναι 6 περισσότερα πράγματα που θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  1. Προσοχή σε χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης!

Βρέθηκαν πολλά κοινά προϊόντα που θα μπορούσαν να βλάψουν το μωρό σας. Το μικρόβιο-δολοφόνος τρικλοκαρβάνη-που βρίσκεται σε μερικά σαπούνια, είναι επίσης μια ανησυχία. Ενώ δεν είναι απολύτως σαφές τι μπορούν να κάνουν οι ενδοκρινικοί διαταράκτες, μελέτες έχουν συνδέσει το triclosan με καρκίνο του ήπατος, και τα περισσότερα παιδιά εκτίθενται σε δύο από αυτές τις τοξίνες στη μήτρα.

  1. Επίδραση των φθαλικών ενώσεων στο IQ του μωρού!

Μια πρόσφατη μελέτη προτείνει ότι τα παιδιά που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα φθαλικών ενώσεων στη μήτρα είναι πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης. Αλλά, δυστυχώς, οι φθαλικές ενώσεις είναι παντού γύρω μας. Μία από τις τοξίνες (ο δι-η-βουτυλο φθαλικός εστέρας) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε επικαλύψεις με χάπι.

  1. Μπορεί ένα ποτήρι κόκκινο κρασί να μην είναι τόσο ευεργετικό!

Η ρεσβερατρόλη είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό στο κόκκινο κρασί που κάνει τα πάντα, από την καταπολέμηση της παχυσαρκίας μέχρι την βοήθεια με τις καρδιακές παθήσεις. Μόνο ένα ποτήρι κόκκινο κρασί δεν μπορεί να βλάψει, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ένα ποτήρι μπορεί να καταστρέψει το πάγκρεας του αγέννητου μωρού σας.

  1. Ένα νέο παιδικό δωμάτιο μπορεί να είναι πηγή πολλών τοξινών!

Όταν αναμένεται την νέα άφιξή σας, το ένστικτό σας είναι να δημιουργήσετε το τέλειο παιδικό δωμάτιο. Συχνά, μπορεί να περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων δαπέδων, αλλά μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Οι τοξίνες, όπως στυρένιο και αιθυλοβενζόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε κόλλα, χαλί και σε έλασμα. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι τοξίνες είναι κακές, αλλά μπορεί να είναι ακόμη χειρότερες για την ανάπτυξη των πνευμόνων, τόσο πριν όσο και μετά τη γέννηση, ενδεχομένως προκαλώντας δύσπνοια και άλλα αναπνευστικά προβλήματα

  1. Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να προκαλέσουν αυτισμό!

Μια πρόσφατη μελέτη προτείνει ότι η χρήση των αντικαταθλιπτικών μιας εγκύου γυναίκας ότι μπορεί να αυξήσει ελαφρώς τον κίνδυνο για αυτισμό στο παιδί της. Τα ευρήματα αυτά είναι ακόμα νέα και χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι λαμβάνοντας προγεννητικές βιταμίνες θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο αυτισμού κατά το ήμισυ.

  1. Μην αφήνετε τα παιδιά σας να βάζουν τα παιχνίδια τους στο στόμα τους!

Έχουν απαγορευτεί κάποιοι επιβλαβείς εστέρες να χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των παιχνιδιών των παιδιών. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι η πρώιμη έκθεση σε φθαλικές ενώσεις μπορεί να βλάψει την αναπαραγωγή του αρσενικού και να έχει επιρροή στις αρχές της εφηβείας. Μια μελέτη διαπίστωσε υψηλότερα από τα νόμιμα όρια μολύβδου και χρωμίου σε ορισμένα παιχνίδια. Έτσι, για το καλό της υγείας τους, φροντίστε να κρατήσετε αυτά τα παιχνίδια μακριά από τα στόματα των παιδιών σας! 

Πίσω →