Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔίαιτα και διαταραχές της κυκλοφορίας στις αρτηρίεςΤέσσερα φυσικά ποτά για να βελτιώσετε την λειτουργία της καρδιάς σας!

Οι περισσότερες παθήσεις της καρδιάς διαβιβάζονται γενετικά αλλά πρέπει να ενεργείς προληπτικά για να τις αποφύγεις. Παρακάτω είναι μερικά ποτά που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς.

Χυμός ροδιού!

Η αντιοξειδωτική δύναμη του ροδιού είναι πολύ μεγάλη. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι με φυσιολογική κατανάλωση χυμό ροδιού μπορείς να προστατέψεις την καρδιά σου όπως επίσης μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη του αίματος και να αυξήσει την ροή του αίματος προς την καρδιά. Πιείτε τον φρέσκο χωρίς επιπλέον γλυκαντικές ουσίες.

Μαύρο τσάι!

Ισχυρά αντιοξειδωτικά στο μαύρο τσάι προωθούν την υγεία της καρδιάς. Είναι αποδεδειγμένο ότι η κατανάλωση μαύρου τσαγιού μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού, μειώνει την κακή χοληστερόλη και βελτιώνει την λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και όπως επίσης την ροή του αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες.

Για καλύτερα αποτελέσματα πιείτε το φρέσκο, ζεστό και χωρίς προσθήκη επιμέρους γλυκαντικών ουσιών. Μερικά ποτήρια από αυτό το θαυματουργικό ποτό την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο από τις παθήσεις της καρδιάς.

Πράσινο τσάι!

Όμοια με το μαύρο τσάι, το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία επίσης προστατεύουν την καρδιά. Έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση της κατανάλωσης αυτού του τσαγιού μειώνει τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου.

Νερό!

Η αφυδάτωση μπορεί να συμβάλλει στην αιτία πολλών παραγόντων κινδύνου οι οποίοι είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παθήσεων της καρδιάς, όπως η αύξηση του ιξώδους της καρδιάς.

Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο και έχει έλλειψη από υγρά, το αίμα είναι πιο πυκνό και με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός σπαταλάει περισσότερη ενέργεια. Η χρόνια αφυδάτωση έχει αποτέλεσμα την υπέρταση. Ωστόσο με επαρκή κατανάλωση νερού, αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί. 

Πίσω →