Όταν η χοληστερίνη επιμένει

Το 30% των ατόμων που προσπαθούν να ελέγξουν τη χοληστερίνη τους δυσκολεύονται τόσο πολύ, ώστε ακόμα και μετά από προσπάθειες 6 μηνών βρίσκονται σχεδόν στάσιμοι. Η χοληστερίνη, όμως, όπως προειδοποιεί και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια. Κατά συνέπεια, όσοι έχουν πολλά λιπίδια πρέπει οπωσδήποτε να μειώσουν κάθετα τα κορεσμένα λιπαρά (π.χ. τα κοινά βούτυρα). Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας συνιστά- ως λύση- να αντικατασταθούν αυτά τα λίπη με ακόρεστα λιπαρά και με πολυακόρεστες μαργαρίνες, που να περιέχουν φυτικές στερόλες.

Η καταλληλότερη εποχή για να μετρήσει κάποιος τη χοληστερίνη του είναι ο χειμώνας, γιατί οι καλοκαιρινές και φθινοπωρινές μετρήσεις συνήθως δείχνουν πιο χαμηλά τα λιπίδια μας. Για μεγαλύτερη σιγουριά, καλό είναι επίσης αυτές οι μετρήσεις να γίνονται εις διπλούν—η μια μέτρηση μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτική.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να συνθέσουμε την κατάλληλη δίαιτα για μείωση της χοληστερίνης και του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →