Διαταραχές στο καρδιαγγειακό σύστημα από τη μέθη

Ένα αλκοολούχο ποτό μειώνει προσωρινά την πίεση του αίματος. Αν όμως καταναλώνετε αλκοόλ υπερβολικά, μπορεί τελικά να την αυξήσει. Παρομοίως, αν και ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η ήπια καθημερινή κατανάλωση ποτού μπορεί να προλάβει έναν τύπο καρδιακών προβλημάτων, οι βλαβερές επιδράσεις της έντονης κατανάλωσης αλκοόλ αντισταθμίζουν τα τυχόν θετικά οφέλη.

Ένα η δυο αλκοολούχα ποτά την ημέρα η έως 28γραμ. αιθυλικής αλκοόλης στεφανιαίας νόσου. Αυτή η προστατευτική επίδραση μπορεί να οφείλεται εν μέρει στις αλλαγές στα λιπίδια του αίματος. Άτομα που καταναλώνουν τακτικά αλκοόλ έχουν αυξημένα επίπεδα μεγάλης πυκνότητας λιποπρωτείνης.

Ωστόσο, μια πάθηση γνωστή ως αλκοολική μυοκαρδιοπάθεια εμφανίζεται συχνά σε άτομα που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ. Αυτή η νόσος τραυματίζει και καταστρέφει τον καρδιακό μυ και προκαλεί συμπτώματα που ποικίλλουν από αρρυθμίες έως καρδιακή ανεπάρκεια.

 Σεξουαλικές διαταραχές

Η κατάχρηση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ανικανότητα στους άνδρες και να διατάραξη την έμμηνο ρύση στις γυναίκες.

Καρκίνος

Μετά τις καρδιαγγειακές νόσους η επόμενη κύρια αιτία θανάτου στους αλκοολικούς είναι ο καρκίνος. Τα άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ έχουν μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου από το γενικό πληθυσμό, ιδιαίτερα καρκίνου του λάρυγγα, του οισοφάγου, του στομαχιού και του παγκρέατος.

Επιπλοκές στο διαβήτη

Το αλκοόλ εμποδίζει την απελευθέρωση ζάχαρης από το συκώτι και αυξάνει τον κίνδυνο χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι επικίνδυνο, αν πάσχετε από διαβήτη και λαμβάνετε ινσουλίνη, για να ελέγξετε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας.

Πίσω →