Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα μηχάνημα σχεδιασμένο να τρέχει για το νερό και τα μέταλλα. Το σώμα είναι περίπου 72% νερό και το νερό είναι ζωτικής σημασίας για κάθε σημαντική σωματική λειτουργία. Χωρίς νερό, το σώμα σας δεν λειτουργεί, και η ποιότητα του νερού που καταναλώνετε μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία σας.

Το ανθρώπινο σώμα έχει τεράστιες θεραπευτικές ικανότητες και το νερό είναι ένα σημαντικό συστατικό. Με την κατάλληλη θρέψη και ενυδάτωση, το σώμα ενστικτωδώς προσπαθεί να είναι νέο και υγιείς, να εργάζεται για την αποκατάσταση και την ανοικοδόμηση των οστών, να αναπλάθει τους ιστούς, και να κάνει εχθρική επίθεση οργανισμούς. Σε κάθε μία από αυτές τις θαυματουργές διαδικασίες υπάρχει ένας κοινός παράγοντας - το νερό.

Ο εγκέφαλος αποτελείται από πάνω από 75% νερό και ελέγχει σχεδόν κάθε μία από τις διεργασίες του σώματος με την αποστολή και λήψη ηλεκτρικών σημάτων μέσω του νευρικού συστήματος. Μικροσκοπικοί αγγελιοφόροι που ονομάζονται «πρωτεΐνες-μεταφορείς» ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός για να μεταφέρουν μηνύματα ζωής που δίνουν στο κάθε κύτταρο και στο κάθε όργανο. Όπως κάθε δίκτυο επικοινωνίας, η καθαρότητα του φορέα επηρεάζει την ταχύτητα και τη σαφήνεια του σήματος. Αν το υγρό, κυρίως νερό, στο εσωτερικό των νεύρων είναι δεμένο με τα ίχνη των χημικών ή τοξικών μετάλλων, το αποτέλεσμα είναι ένα καθυστερημένο και διαστρεβλωμένο σήμα. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η παραμόρφωση σήματος συνδέεται με διαταραχές του νευρικού συστήματος, όπως, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, η νόσος του Alzheimer, και η διάθεση ανισορροπίας.

Η κατανάλωση νερού επηρεάζει άμεσα τα επίπεδα της ενέργειας. Ακριβώς μια πτώση 5% στα υγρά του σώματος μπορεί να προκαλέσει μείωση κατά 30% στον τομέα της ενέργειας. Το πρόβλημα δεν είναι ασυνήθιστο. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, τα δύο τρίτα του πληθυσμού πάσχει από κάποιο βαθμό χρόνιας ενυδάτωσης. Αντί να πίνουν περισσότερο νερό, πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς διεγερτικά όπως η καφεΐνη και η ζάχαρη για να ενισχύσουν τεχνητά την ενέργειά τους, κάτι το οποίο γρήγορα οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο. Η καφεΐνη και η ζάχαρη είναι διουρητικά και προκαλούν το σώμα σας να χάσει το νερό, με αποτέλεσμα την περαιτέρω απώλεια ενέργειας και εξάρτηση από την τεχνητή ενέργεια.

Όλοι έχουμε ακούσει ότι οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα είναι το ελάχιστο νερό που πρέπει να πίνουμε έτσι ώστε το σώμα να διατηρήσει τις βασικές λειτουργίες. Κάθε φορά που εκπνέουμε, ανοιγοκλείνουμε ένα μάτι, ή κάνουμε μια κίνηση, χρησιμοποιείται νερό. Ακόμη και οι χτύποι της καρδιάς σας απαιτούν νερό.

Πίσω →