Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΑύξηση του μεταβολισμού5 τρόποι για να επιταχυνθεί ο μεταβολισμός σας

Ένα μεγάλο μέρος «της ευεξίας» είναι να ακούτε το σώμα σας και να αισθάνεστε πώς τα τρόφιμα, η άσκηση και οι σκέψεις μπορούν να έχουν όλα μια επίδραση στην ευτυχία μας. Ο μεταβολισμός μας έχει τεράστιο ρόλο στη συνολική εικόνα και πιστεύω ότι είναι καθήκον μας να μείνουμε σε επαφή με το σώμα μας και να ακούμε «τι μας λέει». Μερικοί από μας έχουν πολύ γρήγορο μεταβολισμό, ενώ κάποιοι άλλοι από εμάς δεν έχουν. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δοθεί το έναυσμα στον μεταβολισμό να αρχίσει να εργάζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα!

Ο μεταβολισμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο καίμε θερμίδες και πόσο αποτελεσματικά το σώμα μας μπορεί να το κάνει αυτό. Προσπαθώ να επιλέξω τα τρόφιμα που θα λειτουργήσει σωστα το πεπτικό μου σύστημα και να έχω το μεταβολισμό που μου πηγαίνει, και εδώ είναι μερικές συμβουλές :

Εδώ είναι 5 τρόποι για να επιταχυνθεί ο μεταβολισμός σας:

1.Κρατήστε το σώμα σας ζεστό.

Κρατώντας το σώμα σας ζεστό μπορεί να το ξεγελάσετε να πιστεύει ότι είναι σε ψυχρότερα κλίματα από ότι πραγματικά είναι. Για παράδειγμα, κοιτάξτε τα ζώα που ζουν στο κρύο σε σχέση με τα ζώα που ζουν σε θερμότερα κλίματα. Το επιπλέον σωματικό λίπος είναι απαραίτητο για να μείνουν ζεστά. Όταν κοιτάμε σε θερμόαιμα ζώα, όπως τα φίδια, οι σαύρες και τα αιλουροειδή, τείνουν να είναι πιο λεπτά. Θα πρέπει να μείνουν αδύνατα και να ρίξουν μακριά μόνωση, προκειμένου να μείνουν ζωντανά και να μην υπερθερμανθούν. Θέλετε ένα ζεστό κλίμα όπως των ζώων; Δοκιμάστε καυτή γιόγκα!

2.Να παίρνετε μικρά γεύματα κάθε 3 με 4 ώρες.

Αυτό κρατάει το μεταβολισμό σας σε λειτουργία! Εδώ είναι μερικά μικρά γεύματα που μου αρέσουν: γιαούρτι με μούρα, κομμένο μήλο σε φέτες με φυστικοβούτυρο, αμύγδαλα, καρότα με χούμους και τέλος, σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα με ψωμί χωρίς γλουτένη. (Σημείωση:το ψωμί χωρίς γλουτένη είναι πολύ πιο εύκολο να χωνευτεί και να μειωθεί το φούσκωμα)

3. Αποκτήστε μύες, κάψτε το λίπος με προπόνηση με βάρη

Η προπόνηση με βάρη μας βοηθά να αποκτήσουμε μύες και όταν τους αποκτήσουμε, καίμε το λίπος! Οι πυκνοί μύες απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να διατηρηθούν. Προκειμένου το σώμα μας να διατηρήσει αυτούς τους μύες, καίει περισσότερες θερμίδες και χωρίς να κάνει τίποτα. Ναι, αυτό είναι το σωστό - τίποτα! Μπορείτε απλά να κάθεστε στον καναπέ σας και να καίτε θερμίδες!

4. Πίνετε πολύ νερό.

Το σώμα χρειάζεται νερό προκειμένου να επεξεργαστεί τις θερμίδες . Αν το σώμα σας δεν έχει αρκετό νερό, ο μεταβολισμός σας θα υποφέρει και θα επιβραδύνει. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έπιναν οκτώ ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα έκαψαν περισσότερες θερμίδες από εκείνους που έπιναν τέσσερα. Πίνετε αυτό H20.

5. Δοκιμάστε γιόγκα!

Η γιόγκα μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας. Περιλαμβάνει ανατροπές, οι οποίες ενεργοποιούν το πεπτικό σύστημα και το μεταβολισμό σας. Πηγαίνετε σε ένα μάθημα γιόγκα!

Πίσω →