Η υγιεινή διατροφή μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στα συμπτώματα του λύκου και στη γενική υγεία σας.

Τρώτε μια ποικιλία από υγιεινές τροφές

Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη διατροφή που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα συμπτώματά σας. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

  • Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Προσπαθήστε το πιάτο σας να αποτελείται κατά το ήμισυ από φρούτα και λαχανικά.
  • Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης και καστανό ρύζι
  • Πάρτε ένα μείγμα υγιεινών πρωτεϊνών, όπως άπαχο κρέας, πουλερικά, θαλασσινά, φασόλια, ξηρποί καρποί και αυγά
  • Καταναλώστε τροφές με υγιή λιπαρά, όπως ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και ψάρια
  • Εάν έχετε νεφρίτιδα λύκου (νεφρική νόσο που προκαλείται από λύκο), μπορεί να χρειαστεί να περιορίσετε ορισμένα τρόφιμα.

Λάβετε βασικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία των οστών και της καρδιάς

Ο Λύκος αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και οστεοπόρωση .Τα καλά νέα είναι ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο. Για την υγεία των οστών, καταναλώστε τροφές με πολύ ασβέστιο, όπως φυλλώδη πράσινα λαχανικά, γαλακτοκομικά τρόφιμα, δημητριακά ολικής αλέσεως εμπλουτισμένα με ασβέστιο. Για την υγεία της καρδιάς, τρώτε τροφές με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως λιπαρά ψάρια (όπως ο σολομός) και ξηροί καρποί και σπόροι.

Περιορίστε το νάτριο, τα κορεσμένα λιπαρά και τα πρόσθετα σάκχαρα

Η περικοπή αυτών των 3 πραγμάτων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης ή να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αυτές τις καταστάσεις. Και μικρές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά!

Πρέπει να περιορίσω το αλκοόλ;

Εάν πίνετε αλκοόλ, είναι σημαντικό να πίνετε μόνο με μέτρο.. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα για τον λύκο, συμπεριλαμβανομένων των αραιωτικών του αίματος.

Πίσω →