Οφέλη για την υγεία από το λυκοπένιο

Το λυκοπένιο είναι η φυσική ουσία (μέρος της ομάδας των καροτενοειδών) που είναι υπεύθυνο για το βαθύ κόκκινο χρώμα σε πολλά τρόφιμα, πιο συγκεκριμένα στις ντομάτες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το γεγονός που κάνει το λυκοπένιο διάσημο. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το λυκοπένιο για τα πολλά οφέλη που παρέχει στην υγεία όπως την καταπολέμηση του καρκίνου και ότι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Το λυκοπένιο

Ήταν μόνο στα τέλη του εικοστού αιώνα, που η έρευνα για τα οφέλη στην υγεία από το λυκοπένιο ξεκίνησε. Ωστόσο, για ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οι επιστήμονες και οι ιατρικοί ερευνητές απέδειξαν τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην ανθρώπινη υγεία. Μπορείτε να βρείτε το λυκοπένιο σε ορισμένα λαχανικά και φρούτα. Μόλις καταναλώσετε τις τροφές με λυκοπένιο, το σώμα σας θα το χρησιμοποιήσει ως αντιοξειδωτικό. Ωστόσο, για να επωφεληθείτε από αυτό, θα πρέπει να τρώτε αρκετά από τα τρόφιμα που περιέχουν λυκοπένιο. Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι μεγάλες πηγές της εν λόγω ουσίας μπορούν εύκολα να προστεθούν στην καθημερινότητά σας. Τα παρακάτω είναι μερικά τρόφιμα που περιέχουν υψηλή συγκέντρωση του λυκοπενίου:

 • Ντομάτες
 • Ροζ Γκρέιπ-φρουτ
 • Ροζ Γουάβα
 • Καρπούζι
 • Παπάγια
 • Καρποί αγριοτριανταφυλλιάς

Πώς λειτουργεί το λυκοπένιο

Το λυκοπένιο είναι πιο αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό από άλλα καροτενοειδή, που περιλαμβάνουν β-καροτίνη. Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές του δράσεις είναι η αποτελεσματικότητα στη διατήρηση της αντοχής, το πάχος και τη ρευστότητα των κυτταρικών μεμβρανών. Οι κυτταρικές μεμβράνες είναι οι φύλακες των κυττάρων. Είναι υπεύθυνες για το τι συμβαίνει μέσα και έξω από τα κύτταρα. Επιτρέπουν καλά θρεπτικά συστατικά και απομακρύνουν τα «σκουπίδια» αποτρέποντας τις τοξίνες από την είσοδο στα κύτταρα. Υγιείς κυτταρικές μεμβράνες είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη πολλών ασθενειών.

Οφέλη για την υγεία

Το λυκοπένιο είναι γνωστό ειδικά για την βοήθεια πρόληψης πολλών μορφών καρκίνου, καθώς και την πρόληψη και θεραπείες πολλών ασθενειών, όπως:

Καρδιακές παθήσεις

Το λυκοπένιο σταματά την LDL χοληστερόλη από την οξείδωση από τις ελεύθερες ρίζες και με τη σειρά της δεν μπορεί να κατατεθεί στις πλάκες που στενεύει και σκληραίνει τις αρτηρίες.

Στειρότητα

Η έρευνα δείχνει ότι το λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της στειρότητας. Τα αποτελέσματα από δοκιμές έδειξαν ότι το λυκοπένιο μπορεί να ενισχύσει τη συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων στους άνδρες

 • Βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη
 • Αποτρέπει την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και τον καταρράκτη
 • Προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος και το διατηρεί νεανικό
 • Ενεργεί ως εσωτερικό αντηλιακό και προστατεύει το δέρμα σας από τα ηλιακά εγκαύματα
 • Το λυκοπένιο είναι επίσης γνωστό για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

Το λυκοπένιο είναι μια ουσία που έχει πολλά οφέλη για την υγεία για εσάς και το σώμα σας. Οι περισσότεροι οργανισμοί υγείας ενθαρρύνουν τα άτομα να αυξήσουν την πρόσληψη των τροφίμων που έχουν υψηλά επίπεδα καροτενοειδών, συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου

 

Πίσω →