Οι πολυφαινόλες της κανέλας βοηθούν στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Η ινσουλίνη ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Όταν το σώμα σας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή παρουσιάζει αντίσταση σε αυτή, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορούν να αυξηθούν, οδηγώντας σε συσσώρευση λίπους, παχυσαρκία, διαβήτη και άλλες παθήσεις που προκαλούνται από την παχυσαρκία. Έρευνα επιβεβαίωσε ότι η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ανακουφίζοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη σε γυναίκες με πολυκυστική ωοθηκική νόσο.

Η κανέλα βοηθάει στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης αίματος νηστείας. Μια μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Ντέιβις έδειξε ότι η κατανάλωση εκχυλίσματος κανέλας θα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος νηστείας σε ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ.

Η κανέλα συμβάλλει επίσης στη μείωση της κακής χοληστερόλης στο αίμα.

Βοηθάει στην κινητοποίηση του λίπους. Σύμφωνα με μελέτη, το εκχύλισμα κανέλας μειώνει το επίπεδα ηπατικών και λιπιδίων ορού.

Η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιυπερτασικές, ανοσορρυθμιστικές και γαστρο-προστατευτικές ιδιότητες. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, έχει χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει πολλές ασθένειες από χιλιάδες χρόνια.

Πίσω →