Τι είναι τα αντιοξειδωτικά, και γιατί είναι καλά για εμάς; Τα αντιοξειδωτικά είναι φυσικές ουσίες που μπορούν να περιορίσουν ή να σταματήσουν τη ζημιά των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας, ουσιαστικά σταθεροποιούν τις ελεύθερες ρίζες. Αποτρέπουν την περαιτέρω ζημία στα κύτταρα μας, προστατεύοντας και αντιστρέφοντας τις ζημίες που προκαλούνται από την οξείδωση. Επίσης οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τυχαίνει να συσκευάζονται με βιταμίνες και μέταλλα. Παρακάτω είναι κάποιες τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά.

  1. Τα σκούρα πράσινο λαχανικά!

Το μαρούλι, τα πράσα, το κατσαρό λάχανο και το μπρόκολο! Ενσωματώστε ένα ή δύο από αυτά τα φυλλώδη λαχανικά σε ένα γεύμα, ή ρίξτε τα όλα αυτά σε μια μεγάλη σαλάτα. Αυτά τα πράσινα λαχανικά είναι καλό να είναι πρώτα στη λίστα σας όταν πάτε για ψώνια. Το καλέ, το μπρόκολο, τα πράσα, και οι λαχανίδες είναι γεμάτα με ιδιότητες που καταπολεμούν τον καρκίνο, όπως οι βιταμίνες Α, C, Ε και το ασβέστιο.

  1. Οι γλυκοπατάτες!

Οι γλυκοπατάτες είναι φορτωμένες με πολλά άλλα καλούδια από ότι οι κανονικές πατάτες. Είναι επίσης οπλισμένες με ασβέστιο και ένα επιβλητικό ποσό βιταμίνης Α. Επίσης τα λάχανα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν φυτοχημικά, καθώς και μέρη των βιταμινών Α και C. Τα καρότα είναι άλλα πορτοκαλί λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α.

  1. Τα κόκκινα μούρα!

Τα μούρα είναι βασικά υγιεινές καραμέλες της μητέρας φύσης. Είναι πλούσια φορτωμένα με συστατικά ευεργετικά για τοι σώμα μας. Τα μούρα, όπως οι φράουλες και τα βατόμουρα, περιέχουν ένα φυτοχημικό, γνωστό ως ελλαγικό οξύ. Το ελλαγικό οξύ συνδέεται με την προστασία σας από παράγοντες που προκαλούν καρκίνο στο περιβάλλον. Τα cranberries θεωρούνται επίσης ένα καταπληκτικό μούρο που είναι σπουδαία για τον καθαρισμό των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.

  1. Τα μύρτιλλα!

Τα μύρτιλλα συνδέονται με τη μείωση της φλεγμονής, καθώς και με την πρόληψη των βλαβών στα κύτταρα. Αυτά τα σκοτεινά μούρα περιέχουν όλες τις σημαντικές βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά για την τόνωση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, τα βατόμουρα περιέχουν φυτοχημικά που βοηθάνε στην προστασία από τον καρκίνο, όπως τις ελεύθερες ρίζες.

  1. Τα σταφύλια!

Τα σταφύλια έχουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο! Επίσης είναι φορτωμένα με φυτοχημικά που καταπολεμούν τον καρκίνο και συνδέονται επίσης για την αποτροπή καρδιακών παθήσεων. Τα σκουρόχρωμα σταφύλια, θεωρείται ότι έχουν υψηλότερες φυτοχημικές συγκεντρώσεις σε σύγκριση με τα πράσινα σταφύλια. Τα σταφύλια προέρχονται επίσης από μέταλλα και βιταμίνες, όπως το σελήνιο και η βιταμίνη C.

  1. Τα καρύδια!

Τα καρύδια κατατάσσονται στην υψηλότερη θέση με τα τρόφιμα που περιέχουν αντιοξειδωτικά. Φυσικά τα καρύδια περιέχουν επίσης πρωτεΐνες, βιταμίνες, και ωμέγα. Τα καρύδια έχουν συσχετιστεί με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία. Ίσως το μεγαλύτερο όφελος από τα καρύδια είναι ότι περιέχουν φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, χάρη στα υψηλά ποσά βιταμίνης Ε Οι άνθρωποι έχουν την τάση να τα αποφεύγουν, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Ωστόσο, η κατανάλωση ξηρών καρπών δεν έχει συσχετιστεί με αύξηση του σωματικού βάρους, και τείνουν να σας χορτάσουν γρήγορα, ώστε να μην τρώτε παραπάνω.

Πίσω →