Το να τρώτε ρεβίθια είναι καλό για την υγεία, διότι περιέχουν φώσφορο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, άμυλο και βιταμίνες. Ένα φλιτζάνι ρεβίθια έχει μόνο 2 γραμμάρια λίπους. Ως εκ τούτου, αυτό το φαγητό είναι ιδανικό για εκείνους που φροντίζουν για τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων τους ή πρέπει να μειώσουν τη χοληστερόλη τους. Τα χαμηλά λιπαρά συνιστώσα για μια σπουδαία εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Γνωρίστε μερικά από τα οφέλη αυτού του είδους των ψυχανθών και βελτιώστε την υγεία σας:

  1. Μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και προλαμβάνουν την ανισορροπία των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερα για ασθενείς με διαβήτη και αθλητές.
  2. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ανθρώπους με άγχος, ευερεθιστότητα και κατάθλιψη.
  3. Εμποδίζουν την καρδιακή νόσο καθώς είναι πλούσια σε διαλυτέ φυτικές ίνες που είναι υπεύθυνες για τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  4. Βελτιώνουν τη δυσκοιλιότητα και μειώνουν τον κίνδυνο του παχέος εντέρου, αφαιρώντας τις ουσίες και τις τοξίνες που μπορεί να τον προκαλέσουν.
  5. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο καθώς επίσης συμβάλλουν στη φροντίδα των οστών, των δοντιών και των ούλων.
  6. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και βελτιώνουν την μνήμη.
  7. Αποτρέπουν τις κράμπες και τις ρευματικές παθήσεις.
  8. Επειδή περιέχουν σελήνιο βοηθούν στην συντήρηση των μαλλιών και των νυχιών.
  9. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
  10. Περιέχουν σίδηρο το οποίο μπορεί να σας αποτρέψει από την εμφάνιση αναιμίας και υπερασπίζονται το σώμα σας από διάφορες μολύνσεις.

Πίσω →