Η αναιμία εμφανίζεται όταν έχετε ένα επίπεδο ερυθρών αιμοσφαιρίων (ερυθροκυττάρων) στο αίμα σας που είναι χαμηλότερο από το κανονικό. Η σιδηροπενική αναιμία είναι η πιο συχνή μορφή αναιμίας, και αυτό συμβαίνει όταν το σώμα σας δεν έχει αρκετό του ορυκτού σιδήρου. Το σώμα σας χρειάζεται σίδηρο για να κάνει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται αιμοσφαιρίνη. Αυτή η πρωτεΐνη είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς του σώματός σας, η οποία είναι απαραίτητη για τους ιστούς και τους μυς σας για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Όταν δεν υπάρχει αρκετό σίδηρο στο αίμα σας, το υπόλοιπο σώμα σας δεν μπορεί να πάρει την ποσότητα του οξυγόνου που χρειάζεται.

Αν και η κατάσταση μπορεί να είναι κοινή, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν σιδηροπενική αναιμία. Είναι δυνατόν να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα για χρόνια χωρίς ποτέ να γνωρίζει την αιτία.

Στις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, η πιο κοινή αιτία της σιδηροπενικής αναιμίας είναι η απώλεια του σιδήρου στο αίμα οφείλεται σε βαριά έμμηνο ρύση ή την εγκυμοσύνη. Μια κακή διατροφή ή ορισμένες εντερικές ασθένειες που επηρεάζουν τον τρόπο το σώμα απορροφά σιδήρου μπορεί επίσης να προκαλέσει σιδηροπενική αναιμία. 

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για  άτομα με αναιμία λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την βελτίωση της υγείας σας.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού  εάν πρόκειται : για παιδί, ή έφηβο, ή εγκυμονούσα, ή θηλάζουσα και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες του ατόμου, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →