Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΑναιμία από ανεπαρκή πρόσληψη ΣιδήρουΠοιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της υγείας της σιδηροπενικής αναιμίας;

Οι περισσότερες περιπτώσεις σιδηροπενικής αναιμίας είναι ήπιες και δεν προκαλούν επιπλοκές. Η κατάσταση συνήθως μπορεί εύκολα να διορθωθεί. Ωστόσο, εάν η αναιμία ή έλλειψη σιδήρου είναι χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων:

  • Ταχυκαρδία ή αρρυθμία

Όταν είστε αναιμική, η καρδιά σας θα πρέπει να αντλεί περισσότερο αίμα για να αναπληρώσετε τη χαμηλή ποσότητα οξυγόνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή αρρυθμία. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια ή μια διευρυμένη καρδιά.

  • Επιπλοκές της κύησης

Σε σοβαρές περιπτώσεις έλλειψης σιδήρου, ένα παιδί μπορεί να γεννηθεί πρόωρα ή με χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση. Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες λαμβάνουν συμπληρώματα σιδήρου ως μέρος της προγεννητικής φροντίδας τους για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

  • Καθυστέρηση της ανάπτυξης σε βρέφη και παιδιά

Τα βρέφη και τα παιδιά που είναι σοβαρά έλλειψη σιδήρου μπορεί να εμφανίσουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη και την ανάπτυξή τους. Μπορούν επίσης να είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν λοιμώξεις.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για  άτομα με αναιμία λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την βελτίωση της υγείας σας.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού  εάν πρόκειται : για παιδί, ή έφηβο, ή εγκυμονούσα, ή θηλάζουσα και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες του ατόμου, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →