Εγκυμοσύνη, σημαντική έμμηνος ρύση, και το ινομυώματα της μήτρας είναι όλοι οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν σιδηροπενική αναιμία.

Βαριά εμμήνου ρύσης συμβαίνει όταν μια γυναίκα αιμορραγεί περισσότερο ή περισσότερες από τις γυναίκες συνήθως ματώνουν κατά την έμμηνο ρύση. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τυπικό εμμηνορροϊκή αιμορραγία διαρκεί για τέσσερις έως πέντε ημέρες και η ποσότητα του αίματος που χάνεται κυμαίνεται από 2 έως 3 κουταλιές. Οι γυναίκες με περίσσεια εμμήνου ρύσης συνήθως αιμορραγούν για περισσότερο από επτά ημέρες και χάνουν το διπλάσιο του αίματος ως συνήθως.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος (NHLBI), εκτιμάται ότι το 20 τοις εκατό των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας έχουν σιδηροπενική αναιμία. Οι έγκυες γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν σιδηροπενική αναιμία, επειδή απαιτούν μεγαλύτερες ποσότητες αίματος για την υποστήριξη αυξανόμενη μωρά τους.

Ένα υπερηχογράφημα πυέλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναζητήσουν την πηγή της υπερβολικής αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της περιόδου της γυναίκας, όπως τα ινομυώματα. Όπως σιδηροπενική αναιμία, ινομυώματα της μήτρας συχνά δεν προκαλούν συμπτώματα. Ωστόσο, αυτά συμβαίνουν όταν η μυϊκή όγκοι αναπτύσσονται στη μήτρα. Αν και δεν είναι συνήθως καρκινικά, μπορούν να προκαλέσουν συνήθως βαριά έμμηνο αιμορραγία που μπορεί να οδηγήσει σε σιδηροπενική αναιμία.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για  άτομα με αναιμία λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την βελτίωση της υγείας σας.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού  εάν πρόκειται : για παιδί, ή έφηβο, ή εγκυμονούσα, ή θηλάζουσα και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες του ατόμου, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →