Είναι ζωτικής σημασίας για όσους έχουν δρεπανοκυτταρική αναιμία η λήψη μέτρων για αποφυγή δρεπάνωσης. Η καλά διατροφή , η επαρκής ανάπαυση και η προστασία από λοιμώξεις είναι όλα σημαντικά για την διατήρηση της υγείας σε καλή κατάσταση.

Τα άτομα με δρεπανοκυτταρική αναιμία , για να παραμείνουν υγιή, πρέπει :

  1. Να λαμβάνουν καθημερινά συμπληρώματα φυλλικού οξέος. Ο μυελός των οστών χρειάζεται φυλλικό οξύ για να φτιάξει νέα ερυθρά αιμοσφαίρια.
  2. Να πίνουν πολύ νερό . με την καλή ενυδάτωση βοηθάτε το αίμα σας να είναι αραιό. Όσο περισσότερο αραιωμένο είναι το αίμα , τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες δρεπάνωσης.
  3. Να αποφεύγουν τις ακραίες θερμοκρασίες. Οι χαμηλές και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν δρεπάνωση.
  4. Να αποφεύγουν το στρες. Το στρες μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει την δρεπάνωση.
  5. Να εμβολιαστούν. Τα βρέφη και τα παιδιά είναι απαραίτητο να κάνουν τακτικά εμβόλια της παιδικής ηλικίας. Επίσης ,  συνίσταται σε παιδιά και ενήλικες να κάνουν κάθε χρόνο το αντιγριπικό εμβόλιο και το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου.

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι μόνο με σωστό συνδυασμό τροφών και απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών μπορούμε να αποφύγουμε τις συνέπειες και τα συμπτώματα που δημιουργούνται από την έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για  άτομα με αναιμία λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την βελτίωση της υγείας σας.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού  εάν πρόκειται : για παιδί, ή έφηβο, ή εγκυμονούσα, ή θηλάζουσα και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες του ατόμου, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

 

Πίσω →