Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε την διαιτητική πρόσληψη σιδήρου σας:

  • Να τρώτε άπαχο κόκκινο κρέας.

Αυτή είναι η καλύτερη πηγή αιμικού σιδήρου, που απορροφάται εύκολα. Τρώγοντας αρκετές φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει αν είστε ελλιπείς.

  • Να καταναλώνετε κοτόπουλο και ψάρι.

Αυτά είναι επίσης καλές πηγές αιμικού σιδήρου. Τρώτε ποικιλία τους.

  • Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C.

Φάτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C κατά τη διάρκεια των γευμάτων για να αυξηθεί η απορρόφηση του μη-αιμικού σιδήρου. Για παράδειγμα, κάποιος χυμός λεμονιού ραντισμένος πάνω από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά θα αυξήσει το ποσό απορρόφησης.

  • Αποφύγετε τον καφέ, το τσάι ή το γάλα κοντά σε γεύματα

Αποφύγετε αυτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων που περιέχουν τροφές πλούσιες σε σίδηρο. Καλύτερα πιείτε τον καφέ ή το τσάι σας μεταξύ των γευμάτων.

  • Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε μη-αιμικό σίδηρο

Αν δεν τρώτε κρέας και ψάρι, να περιλαμβάνετε στη διατροφή σας αφθονία  φυτικών τροφών πλούσιων σε σίδηρο.

Συμπερασματικά: Για να μεγιστοποιήσετε την πρόσληψη σιδήρου σας, προσπαθήστε να περιλαμβάνει κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα φασόλια και οι φακές στη διατροφή σας, καθώς και -πλούσια τρόφιμα σε βιταμίνη C κατά τη διάρκεια των γευμάτων σας. Επίσης, να αποφεύγετε την πρόσληψη τσαγιού, καφέ και γαλακτοκομικών κοντά στις τροφές πλούσιες σε σίδηρο, αντι αυτού μπορείτε να τα λάβετε μεταξύ των γευμάτων.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για  άτομα με αναιμία λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την βελτίωση της υγείας σας.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού  εάν πρόκειται : για παιδί, ή έφηβο, ή εγκυμονούσα, ή θηλάζουσα και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες του ατόμου, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →