Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλέςΤο κρύο ή το ζεστό νερό είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους;

Το νερό είναι υπέροχο για την υγεία και την απώλεια βάρους. Εάν έχετε δεν ξέρετε αν το κρύο ή το ζεστό νερό είναι καλύτερο για τη απώλεια βάρους, σήμερα υπάρχει η απάντηση.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου υποστηρίζει ότι το κρύο νερό σας βοηθά να χάσετε βάρος.

Οι ειδικοί λένε ότι όταν το σώμα μας εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά και ο οργανισμός εργάζεται για να κάψει τις θερμίδες που είναι αποθηκευμένες για να θερμάνουν το σώμα. Όταν πίνετε κρύο νερό, το σώμα καίει θερμίδες για να δημιουργήσει αποθέματα θερμότητας, η οποία τελικά θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Η έρευνα κάνει σαφές το γεγονός ότι οι άνθρωποι που έπιναν 16 ποτήρια κρύο νερό την ημέρα, κατάφεραν να εξαλείψουν 18 θερμίδες την ημέρα, χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε άσκηση. Και εκείνοι που ασκούνται, όταν πίνουν κρύο νερό, ο αντίκτυπος του μεταβολισμού είναι πολύ θετικός, γιατί αυτό επιτρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησης, και προλαμβάνει την αφυδάτωση. Έτσι, αν και το κρύο νερό σας βοηθά να χάσετε βάρος, μπορείτε να κάνετε και κάποιου είδους γυμναστική για να σας βοηθήσει στην καύση των θερμίδων γρηγορότερα.

Μια άλλη συμβουλή που μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους είναι να πιείτε σκέτο νερό πριν από κάθε γεύμα, έτσι ώστε να μειώσετε την ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνετε.

 

Πίσω →