Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλέςΤα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από το νερό καρύδας!

Με την πάροδο του χρόνου, όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουμε επίγνωση του τι τρώμε. Ωστόσο, ακόμη και κάτω από την ετικέτα του «φυσικού» θα πρέπει να γνωρίζουμε τα οφέλη και τους κινδύνους των τροφίμων, όπως το νερό καρύδας.

Για να ξεκινήσετε την κατανάλωση του νερού καρύδας καλό είναι να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι το πόσιμο νερό καρύδας (με ελεγχόμενο τρόπο ένα ποτήρι ή δύο την εβδομάδα) βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ μειώνει επίσης το οξειδωτικό στρες μακροπρόθεσμα.

Τα μειονεκτήματα λοιπόν είναι:

  1. Η καρύδα είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες, τα οποία είναι και ο λόγος για τον οποίο θα η πρόσληψη τους θα πρέπει να περιορίζεται ή να γίνεται σύμφωνα με μια ισορροπημένη διατροφή.
  2. Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε κάλιο, αλλά όχι σε υδατάνθρακες και νάτριο, τα οποία είναι απαραίτητα για έναν κορυφαίο αθλητή και μετά από έντονη άσκηση.

Τα πλεονεκτήματα από την άλλη είναι:

  1. Αποτρέπει πέτρες στα νεφρά. Αυτές σχηματίζονται όταν το οξαλικό ασβέστιο και άλλες ενώσεις γίνονται κρύσταλλοι, οι οποίοι συσσωρεύονται στους νεφρούς και σε άλλα μέρη του ουροποιητικού συστήματος. Έχει βρεθεί ότι το νερό καρύδας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα οξαλικού, εμποδίζοντας αυτό το πρόβλημα.
  2. Φροντίζει την καρδιάς σας. Μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στα αίμα.
  3. Χαλαρώνει την ένταση των μυών.
  4. Μειώνει την κυτταρίτιδα.

Όπως κάθε τροφή, το νερό καρύδας έχει τα υπέρ και τα κατά του που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

Πίσω →