Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλές5 Εύκολοι τρόποι για να τρώμε περισσότερες φυτικές ίνες

Είναι σημαντικές για να βοηθήσουν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου .Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους, με σκοπό να αισθάνεστε χορτάτοι μετά το φαγητό. Οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουν περίπου το μισό ποσό των φυτικών ινών που είναι απαραίτητες για την διατροφή .

Η συνιστώμενη πρόσληψη είναι 25-38 γραμμάρια ανά ημέρα. Δεν είναι δύσκολο να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών σας. Κάντε το εύκολα με αυτές τις 5 απλές συμβουλές.

  1. Να τρώτε τα φρούτα σας!

Καταναλώστε ολόκληρα τα φρούτα και τα λαχανικά σας αντί να τα κάνετε χυμό. Όταν υποβάλλονται σε επεξεργασία για να γίνουν χυμό, καταστρέφονται η περισσότερες ευεργετικές φυτικές ίνες .

  1. Να διαβάζετε τις ετικέτες διατροφής!

Διαβάστε τις ετικέτες διατροφής και επιλέξτε τα τρόφιμα με τα υψηλότερα ποσοστά διαιτητικών ινών.

  1. Να τρώτε τα λαχανικά σας!

Ξεχάστε το "πέντε την ημέρα". Πολλοί ειδικοί προτείνουν να στοχεύετε σε πολύ περισσότερα. Το είδος των λαχανικών είναι κατά προτίμηση πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως χόρτα και μπρόκολο. Ένα μέρος για κάθε γεύμα και σνακ.

  1. Μην ξεφλουδίζετε τις φλούδες που τρώγονται από τα φρούτα και τα λαχανικά!

Μην ξεφλουδίζετε τα φρούτα και τα λαχανικά, όταν αυτό είναι δυνατόν. Για να αποφύγετε τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, πλύνετε το φρούτο καλά πριν από το φάτε, και επιλέξτε βιολογικές ποικιλίες όταν μπορείτε.

  1. Να τρώτε φασόλια, φακές και φάβα!

Να τρώτε συχνά φασόλια, φακές και φάβα. Σας κρατάνε χορτάτους, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και εάν σας είναι βολικές κονσέρβες μπορείτε να τις ξεπλύνετε σε ένα σουρωτήρι πριν από τη χρήση, για να ξεπλύνετε την περίσσεια νατρίου.

Πίσω →