Το μητρικό γάλα περιέχει αρκετό νερό για το μωρό, γι’ αυτό ακόμα και σε ζεστές κλιματολογικές συνθήκες, αν θηλάζετε, δε χρειάζεται να του δώσετε επιπλέον υγρά. Θα του προκαλέσει σύγχυση, αφού ακόμα μαθαίνει να τρέφεται από τις θηλές σας. Μπορεί να υπερπληρώσει με υγρά τη μικρή κοιλία του και να επηρεάσει την όρεξη του.

Αν το ταΐζετε με μπιμπερό, μπορείτε να δώσετε λίγο επιπλέον νερό, αν κάνει πολλή ζέστη και υγρασία και το μωρό παρουσιάσει αφυδάτωση η πυρετό.

Μην του δίνετε πολύ νερό, όμως, ούτε πολύ συχνά, γιατί μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην όρεξη του. Αν του δίνετε νερό, βεβαιωθείτε πως το νερό, προτού κρυώσει, έχει προηγουμένως βραστεί, τουλάχιστον ώσπου να γίνει το μωρό 6 μηνών.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για εσάς και το παιδί σας που θηλάζει, έτσι ώστε να μειωθούν οι κολικοί του και εσεις να εχετε αρκετό γάλα για να θηλάσετε . Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες για την υγιεινή ανάπτυξη του, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει, τις ιδιαιτερότητες σας στην διατροφή. Επίσης μπορούμε να συντάξουμε ειδικό διαιτολόγιο έτσι ώστε να συνεχίσετε τον θηλασμό, αλλά να έχετε και απώλεια βάρους – λίπους.

Πίσω →