Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΘηλασμός9 Συμβουλές για θηλάζουσες μητέρες

Πολλές νέες μητέρες παλεύουν με το θηλασμό καθώς είναι πολύ σημαντικό η άφιξη ενός νεογέννητου, είναι επίσης μια δύσκολη στιγμή για μια μητέρα. Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές σχετικά με τη σωστή διατροφή για μια μητέρα που θηλάζει.

  1. Η φάση της γαλουχίας απαιτεί επιπλέον 500kcal στη διατροφή μιας μητέρας που θηλάζει. Παρά τις αντίθετες συμβουλές, οι μητέρες που θηλάζουν συνιστώνται να κάνουν μια υγιεινή διατροφή με καλές αναλογίες πρωτεϊνών, βιταμινών, σιδήρου κα ασβεστίου. Οι γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν την υγιεινή διατροφή που ακολούθησαν κατά την εγκυμοσύνη .
  2. Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες έχουν τρόφιμα όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια, τα αποξηραμένα φρούτα, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα αυγά και το κοτόπουλο και είναι καλά για τη μητέρα και το μωρό.
  3. Τα αεριούχα ποτά και το αλκοόλ δεν συνιστώνται. Αντ 'αυτού, μεταβείτε σε πιο υγιεινές επιλογές για να παραμείνετε ενυδατωμένοι, όπως φρέσκους χυμούς φρούτων, καρύδα και χυμό από λαιμ.
  4. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση για να πιστεύεται ότι ορισμένα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν κολικούς για το μωρό, οι μητέρες συνιστώνται να τρώνε ό, τι τους ταιριάζει και να αποφεύγουν τα τρόφιμα που δεν το κάνουν.
  5. Οι γυναίκες είναι καλό να συνεχίσουν τα συμπληρώματα σιδήρου και ασβεστίου στην περίοδο της γαλουχίας για διάστημα έως και 3 μηνών.
  6. Το νερό δεν είναι τεχνικά τροφή. Αλλά εξασφαλίζει μια τακτική παροχή γάλακτος. Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Οι θηλάζουσες μητέρες καλό είναι να κρατήσουν ένα μπουκάλι νερό κοντά, ακόμη και αν δεν διψάνε, καθώς είναι δύσκολο να σηκωθούν μόλις αρχίσουν να θηλάζουν.
  7. Η βρώμη είναι πολύ στην μόδα. Είναι ελαφριά και αποτελεί μια σωστή τροφή. Οι θηλάζουσες μητέρες καλό είναι να έχουν βρώμη ως μέρος της διατροφής τους, καθώς βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Φαίνεται επίσης ότι αυξάνεται η παροχή γάλακτος.
  8. Το σκόρδο είναι ένα κοινό πράγμα που βρίσκεται στην κουζίνα μας. Η προσθήκη σκόρδου στο φαγητό όχι μόνο αυξάνει τη νοστιμιά του πιάτου σας αλλά και αυξάνει την παροχή γάλακτος.
  9. Οι θηλάζουσες μητέρες έχουν τη σωστή ευκαιρία να αναδείξουν το λαγό που κρύβεται μέσα τους. Τα καρότα περιέχουν β-καροτένιο, το οποίο είναι ιδανικό για θηλάζουσες μητέρες.

 

Πίσω →