Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλέςΤι μας προσφέρουν ένζυμα στον οργανισμό

Τα ένζυμα είναι πρωτεϊνικά μόρια, που προκαλούν αλλά και κατευθύνουν όλες τις βιοχημικές αντιδράσεις στον οργανισμό μας ως καταλύτες. Τα ένζυμα ρυθμίζουν την πρόσληψη και την αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών που προσλαμβάνει ο οργανισμός από τις τροφές. Τα ένζυμα παράγονται από τον οργανισμό μας, αλλά προσλαμβάνονται και από τα τρόφιμα όταν αυτά είναι ωμά, φρέσκα και ανεπεξέργαστα. Τα ένζυμα έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αποιδηματική δράση και προάγουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα και άλλων θεραπειών που τυχόν ακολουθούνται (π.χ. αντιβιοτικά, χημειοθεραπεία), βελτιώνοντας τη δράση τους και μειώνοντας τις επιπλοκές τους. Βελτιώνουν  και ρυθμίζουν το μεταβολισμό του πεπτικού συστήματος, αλλά και το μεταβολισμό του κυττάρου. Επίσης προάγουν την εξισορρόπηση και ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η διαδικασία με την οποία δρουν τα  ένζυμα είναι συνοπτικά η εξής¨:

1. Αρχικά  τα ένζυμα προκαλούν την ενεργοποίηση της δραστηριότητας των Μακροφάγων  Κυττάρων

2. Τα  ενεργοποιημένα Μακροφάγα κύτταρα ξεκινούν τη δράση τους, αρχικά με ασθενή βακτηρίδια και αφού δραστηριοποιηθούν , αρχίζουν να κατατρώγουν τα ισχυρότερα βακτηρίδια , ιούς , ανοσοσυμπλέγματα και καρκινικά κύτταρα.

3. Παράλληλα πραγματοποιούν ανοσοσυμπλεγματική διάσπαση με αποτέλεσμα  την αποιδηματική δράση και αποκατάσταση των διαταραχών αιμάτωσης (ινωδογονόλυση)

4. Στη συνέχεια προχωρούν σε αποδόμηση των φλεγμονωδών παθολογικών διεργασιών (εκφυλιστικών, ρευματικών και τραυματικών οξέων και χρόνιων διεργασιών)

Πίσω →