Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλέςΣυμβουλές διατροφής για να κάψετε ποιο γρήγορα το λίπος

11 τροφές και στάσεις ζωής, για να κάψετε το λίπος !

1 - Μην ξεχνάτε το πρωινό - το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι σημαντικό, για να αρχίσει η καύση του αποθηκευμένου λίπους.

2 - Πράσινο Τσάι - πλούσιο σε φλαβονοειδή, βοηθά στη μείωση του σωματικού λίπους, εάν λαμβάνεται καθημερινά και μακροπρόθεσμα.

3 - Κόκκινο πιπέρι – αυτό το πιπέρι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και της θερμοκρασίας του σώματος, κατά συνέπεια και την αποβολή των θερμίδων.

4 – Τζίντζερ - Θερμογενετικά βοηθά στην καύση των θερμίδων.

5 - Κρύο νερό -το σώμα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να αυξήσει τη θερμοκρασία του παγωμένου νερού που καταναλώνουμε, μέχρι να το φέρει στην ιδανική θερμοκρασία των 37 βαθών Κελσίου.

6 - Σπόροι κολοκύθας, λιναρόσπορος, σουσάμι και ηλιόσπορους - περιέχουν ασβέστιο, ψευδάργυρο και πρωτεΐνες. Εκτός από τα παραπάνω συμβάλουν παρά πολύ στην αύξηση των καύσεων.

7 - Καφές - πλούσιος σε καφεΐνη, βοηθάει στην πέψη, με αποτέλεσμα το σώμα να καίει πολύ ποιο γρήγορα τις θερμίδες. Συνιστάται, κατανάλωση έως δύο φλιτζάνια την ημέρα.

8 – Λεμόνι - εκτός από την παρεμπόδιση του σχηματισμού του λίπους, μειώνει το άγχος, και δεν αφήνει τον οργανισμό να κάνει  υπερκατανάλωση φαγητού.

9 – Καταναλώστε 2 λίτρα νερό την ημέρα -αυτό βοηθά το αίμα να μεταφέρει οξυγόνο στους μυς, κατά συνέπεια θα κάψετε περισσότερες θερμίδες αφού ο οργανισμός σας οξυγονώνετε καλύτερα.

10 - Κοιμηθείτε καλά – αναζητήστε ξεκούραστο ύπνο τουλάχιστον για 8 ώρες, προωθεί την μεταβολική ισορροπία.

11 – Άσκηση – η κίνηση και η εκγύμναση των  μυών, βοηθά στην καύση των θερμίδων.  

Πίσω →