Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλέςΠώς να χρησιμοποιήσετε το μαγνήσιο για τον ύπνο;

Πώς το μαγνήσιο επηρεάζει τον ύπνο

Το μαγνήσιο περιλαμβάνεται σε μια ποικιλία από συμπληρώματα διατροφής και φυσικά βοηθήματα ύπνου. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να χαλαρώσει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να προκαλέσει χημικές αντιδράσεις στο σώμα που αυξάνουν την υπνηλία.

 

Μαγνήσιο και Αϋπνία

Η αϋπνία είναι ο διαταραγμένος ύπνος που προκαλεί κόπωση και υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα άτομα με αϋπνία μπορούν να στραφούν σε συμπληρώματα όπως το μαγνήσιο για να βοηθήσουν στον ύπνο.

Μαγνήσιο εναντίον Μελατονίνης

Τα συμπληρώματα μελατονίνης και μαγνησίου χρησιμοποιούνται και τα δύο για τη βελτίωση του ύπνου, αλλά λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους στο σώμα. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη ύπνου που παράγει η επίφυση στον εγκέφαλο όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η προσθήκη συμπληρωματικής μελατονίνης μπορεί να βοηθήσει το άτομο να αποκοιμηθεί, αλλά μπορεί να μην αρκεί ώστε να μένουν κοιμισμένοι όλη τη νύχτα.Το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία των νεύρων στο σώμα που διατηρούν τον οργανισμό σε εγρήγορση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μαγνήσιο για τον ύπνο

Συνολικά, τα στοιχεία για το μαγνήσιο για την αϋπνία και άλλες διαταραχές ύπνου παραμένουν ανάμεικτα. Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι κατά τα άλλα υγιή άτομα μπορεί να ωφεληθούν από χαμηλές δόσεις συμπληρωμάτων μαγνησίου από το στόμα για να βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων της αϋπνίας. Η έρευνα δείχνει ότι δόσεις έως και ένα γραμμάριο μαγνησίου δεν πρέπει να λαμβάνονται περισσότερες από τρεις φορές την ημέρα.

 

Πίσω →