Έτσι θα αποφύγετε την κυτταρίτιδα

" />

Έτσι θα αποφύγετε την κυτταρίτιδα

Αλκοόλ : Ένας από τους επιβλαβείς παράγοντες - το αλκοόλ είναι ένα συστατικό που δημιουργεί αρνητικές επιδράσεις για τον οργανισμό σας κυρίως στο συκώτι και γενικά το οινόπνευμα προκαλεί αφυδάτωση του οργανισμού και κατά συνέπεια κατακράτηση υγρών. Με τη συνεχή και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, το συκώτι που είναι πολύ απαραίτητο για να απαλλαγούμε από επικίνδυνα απόβλητα, αρχίζει να μην λειτουργεί σωστά, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα και το σωματικό λίπος.

Καφεΐνη : η καφεΐνη που υπάρχει στον καφέ, στα αναψυκτικά, και σε ορισμένα γεύματα μειώνουν τις προσπάθειες σας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Μειώστε την κατανάλωση αλατιού: Τα αλατισμένα καθώς επίσης και αμυλούχα τρόφιμα μπορούν να οδηγήσουν σε κατακράτηση υγρών, η οποία μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας σας. Προσοχής λοιπόν στα πατατάκια, στα κρακεράκια, στις ελιές, παστά, κονσέρβες, αλατισμένοι ξηροί καρποί, αλμυρά τυριά, και στα τουρσιά.

Περιορίστε την κατανάλωση λίπους και κυρίως ζωικού ή κορεσμένου λίπους π.χ. λιπαρά κρέατα, τηγανητά, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, αλλαντικά, ζωικά βούτυρα, αυγά, ολόπαχα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Τα κορεσμένα λίπη πρέπει να κατέχουν ένα ποσοστό λιγότερο από 10% στη διατροφή μας, αφού συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας, αλλά και άλλων παθολογικών καταστάσεων όπως χοληστερίνη, προβλήματα καρδιάς κ.ά. Η αύξηση του σωματικού βάρους και η παχυσαρκία επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα.

Γλυκά, ζαχαρώδη και ότι περιέχει πολύ λίπος ή ζάχαρη, καθώς η περίσσειά τους αποθηκεύεται σαν λίπος στο σώμα. Επειδή ο αριθμός των λιποκυττάρων που έχει κάθε άνθρωπος είναι γενετικά καθορισμένος, η αυξημένη αποθήκευση λίπους οδηγεί στη διόγκωσή τους, κάτι που συμβάλλει στην εμφάνιση της καπιτονέ όψης στο δέρμα.

Αποφεύγουμε τροφές µε υψηλό Γλυκαιµικό Δείκτη που ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Πείτε λοιπόν «όχι» σε άσπρο ψωμί, γλυκά και ζάχαρη, δημητριακά πρωινού µε ζάχαρη, πατάτα και καρότο, μέλι , καλαμπόκι, σταφίδες, μπανάνες, αποφλοιωμένο ρύζι. Μπορούν να οδηγήσουν σε κατακράτηση υγρών.

 

Πίσω →