Τζίντζερ είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους. Μερικοί άνθρωποι όμως μπορεί να έχουν ήπιες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων καούρα, διάρροια, και γενική δυσφορία του στομάχου. Επίσης όταν το τζίντζερ εφαρμόζεται στο δέρμα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.
Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις:
Εγκυμοσύνη: Η χρήση του τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αμφιλεγόμενη. Υπάρχει ανησυχία ότι η πιπερόριζα μπορεί να επηρεάσει τις ορμονών του φύλου. Μια ερευνά έδειξε ότι το τζίντζερ μπορεί να προκαλέσει αποβολή κατά τη διάρκεια της 12 εβδομάδας της κύησης με πρωινή αδιαθεσία. Ωστόσο, μελέτες σε έγκυες γυναίκες δείχνουν ότι η πιπερόριζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για την πρωινή αδιαθεσία, χωρίς βλάβη στο μωρό. Ο κίνδυνος για σοβαρές δυσμορφίες σε βρέφη των γυναικών που λαμβάνουν τζίντζερ δεν φαίνεται να είναι υψηλότερη από το σύνηθες ποσοστό του 1% έως 3%. Επίσης, δεν φαίνεται να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόωρου τοκετού ή χαμηλού βάρους γέννησης. Η χορήγηση οποιοδήποτε φάρμακου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να σταθμίσει το όφελος έναντι του κινδύνου. Πριν από τη χρήση τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συζητήσετε το με τον γιατρό σας.
Θηλασμός: Δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες για την ασφαλή χρήση του τζίντζερ κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Για το λόγω αυτό μείνετε στην ασφαλή πλευρά και να μην το χρησιμοποιείτε.
Αιμορραγικές διαταραχές: Λαμβάνοντας τζίντζερ αυξάνετε ο κίνδυνος αιμορραγίας.
Διαβήτης: Μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα. Ως αποτέλεσμα, τα φάρμακα κατά του διαβήτη μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστούν αναλόγως από το γιατρό σας.
Καρδιακές παθήσεις: Υψηλές δόσεις τζίντζερ μπορεί να επιδεινώσουν ορισμένες καρδιακές παθήσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσουμε το τζίντζερ (πιπερόριζα)

Χρήσεις της πιπερόριζας (τζίντζερ) στις ασθένειες

 

Πίσω →