Η παπάγια είναι ένα απίστευτα υγιεινό τροπικό φρούτο. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να καταπολεμήσουν τις ασθένειες.

 

  1. Προστασία κατά των καρδιακών παθήσεων

Η παπάγια περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, βιταμίνη Α, C και Ε. Οι δίαιτες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν την οξείδωση της χοληστερόλης. Όταν η χοληστερόλη οξειδώνεται, είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις.

Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες της παπάγιας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι δίαιτες πλούσιες σε φυτικές ίνες μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης.

 

Η παπάγια έχει φολικό οξύ , το οποίο είναι απαραίτητο για τη μετατροπή του αμινοξέος ομοκυστεΐνης σε λιγότερο επιβλαβή αμινοξέα. Τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης, ένα αμινοξύ που βρίσκεται κυρίως στα προϊόντα κρέατος, αποτελούν παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Έτσι, η κατανάλωση παπάγιας στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης, μειώνοντας αυτόν τον παράγοντα κινδύνου.

 

  1. Πέψη και μειωμένη φλεγμονή

 

Ο καρπός παπάγιας περιέχει δύο ένζυμα, την παπαΐνη και τη χυμοπαπαϊνη. Και τα δύο ένζυμα αφομοιώνουν τις πρωτεΐνες, που σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη και να μειώσουν τη φλεγμονή. Η παπαΐνη είναι ένα συστατικό σε ορισμένα πεπτικά συμπληρώματα που βοηθάει σε μικρές στομαχικές διαταραχές. Μπορεί να βοηθήσουν τον οξύ πόνο, όπως εκείνους από εγκαύματα ή μώλωπες, και μπορούν να βοηθήσουν σε χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα και το άσθμα .

 

Η παπάγια έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και προάγει ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

3.Ανοσοποιητικό σύστημα

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, επιτρέποντας στο σώμα να καταπολεμήσει βακτηριακές και ιογενείς ασθένειες. Η παπάγια έχει μια καλή ποσότητα αυτού του αντιοξειδωτικού, καθιστώντας την μέρος μιας ανοσολογικής διατροφής. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Α, μια άλλη σημαντική βιταμίνη για ένα υγιές και λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα.

4.Θρέψη

Μια παπάγια μεσαίου μεγέθους περιέχει περισσότερο από το 200% της βιταμίνης C που χρειάζεστε την ημέρα, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι επίσης μια καλή πηγή: φολικού οξέος, βιταμίνης Α, φυτικών ινών, χαλκού, μαγνησίου, καλίου και παντοθενικού οξέος.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα

Μια παπάγια μεσαίου μεγέθους (περίπου 275 γραμμάρια) περιέχει περίπου:

  • 119 θερμίδες
  • 1,3 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • 30 γραμμάρια υδατάνθρακα
  • 21,58 γραμμάρια ζάχαρης
  • λιγότερο από 1 γραμμάριο λίπους
  • 4,7 γραμμάρια διαιτητικών ινών

Πίσω →