Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλέςΚορυφαία οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ροδιού

Κορυφαία οφέλη του ροδιού για την υγεία:

1. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης. Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία βιοδραστικών φυτικών ενώσεων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που είναι γνωστό ότι καταπολεμούν τα ασταθή μόρια που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα επιβλαβή μόρια ονομάζονται ελεύθερες ρίζες.

2. Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών.

Το ρόδι μας παρέχει τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος των φυτικών ινών στα ρόδια είναι αδιάλυτες φυτικές ίνες. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες μας βοηθούν να διατηρήσουμε το πεπτικό μας σύστημα υγιές. Μπορεί να διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να μας βοηθήσει να χορτάσουμε.

3. Παρέχει βιταμίνη C.

Το ρόδι είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C

 Η βιταμίνη C είναι από μόνη της ένα αντιοξειδωτικό , το οποίο βοηθά στη διατήρηση της καλής λειτουργίας άλλων αντιοξειδωτικών σε όλο το σώμα. Η βιταμίνη C είναι βασικός παράγοντας σε πολλές βασικές διαδικασίες του σώματος, όπως ο μεταβολισμός των πρωτεϊνών, η σύνθεση κολλαγόνου και η παραγωγή νευροδιαβιβαστών. Βοηθά στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά στην απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου.

4. Μπορεί να βοηθήσει στη φλεγμονή.

Ένα άλλο όφελος των αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στα ρόδια και στο χυμό ροδιού είναι η πιθανή μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Η χρόνια φλεγμονή είναι πρόδρομος πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη, επομένως η συμπερίληψη μιας ποικιλίας θρεπτικών τροφών όπως τα ρόδια και άλλα φρούτα στη διατροφή σας είναι ιδανική

5. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Δεδομένου ότι η φλεγμονή είναι ένας κοινός δείκτης στις καρδιακές παθήσεις, είναι λογικό τα ρόδια να συνδέονται με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Στην πραγματικότητα η κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

6. Παρέχει κάλιο.

Ο χυμός ροδιού παρέχει μια καλή πηγή καλίου , έναν σημαντικό ηλεκτρολύτη για την υγιή μυϊκή λειτουργία

7. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας των νεφρών.

Τα ρόδια αποτελούν σύμμαχο στην πρόληψη και τη διαχείριση της πέτρας στα νεφρά χάρη στις αντιοξειδωτικές διατροφικές φυτοφαινόλες, οι οποίες βρέθηκαν να είναι αποτελεσματικές για την πρόληψη του σχηματισμού λίθων.

 

Πίσω →