Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλέςΚαταπληκτικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση λυκίσκου και η θρεπτική του αξία

Ο λυκίσκος είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται για να προσδώσει  γεύση στην μπύρα, όμως δεν είναι μόνο απλός αρωματικός παράγοντας. Υπάρχουν επίσης διάφορα μπαχαρικά λυκίσκου, και το καθένα από αυτά έχει διαφορετικό σκοπό. Ακόμη, ο λυκίσκος εκτιμάται και ιατρικά και δεν χρειάζεται να καταναλώνετε μπύρα για να απολαύσετε τα οφέλη του. Εδώ έχουμε παραθέσει τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λυκίσκο για να αξιοποιήσετε τα οφέλη του.

 

 • Διατηρεί το δέρμα νεανικό

Ο λυκίσκος είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, που σημαίνει ότι βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες, δίνοντας στο δέρμα μια λαμπερή και νεανική λάμψη

 • Αντιμετωπίζει τη φλεγμονή του δέρματος

Τα έλαια και τα μέταλλα του φυτού παρέχουν αντιφλεγμονώδη δράση στο δέρμα και χρησιμοποιούνται για τη μείωση των επιφανειακών αιμοφόρων αγγείων μειώνοντας έτσι την ερυθρότητα και τον ερεθισμό

 •  Χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά για τη θεραπεία της λέπρας

Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, ο λυκίσκος χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία της λέπρας.

 •  Μειώνει την Τριχόπτωση και την Πιτυρίδα

Η μπύρα χρησιμοποιείται επίσης για το ξέβγαλμα των μαλλιών γιατί περιέχει αντιοξειδωτικά και κυρίως λυκίσκο, που βοηθούν στη μείωση της τριχόπτωσης. Το εκχύλισμα λυκίσκου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί απευθείας για το πλύσιμο των μαλλιών σας.

 • Ανακουφίζει από τη νευρικότητα

Ο λυκίσκος χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της αϋπνίας. Δεδομένου ότι σχετίζεται με την οικογένεια της «κάνναβης», χρησιμοποιείται ως φάρμακο για τη χαλάρωση των μυών και τη θεραπεία ατόμων που υποφέρουν από άγχος.

 • Χαλαρώνει και καταπραΰνει τους μύες

Μελέτες δείχνουν ότι ο λυκίσκος βοηθά στη χαλάρωση των πονεμένων μυών και του πόνου του σώματος. Είναι εύκολα διαθέσιμο, χρησιμοποιείται σε πολλά παυσίπονα.

 • Αντιμετωπίζει διαφορετικά έλκη

Μια άλλη ιδιότητα αυτού είναι ότι χρησιμοποιείται στη θεραπεία διαφόρων τύπων ελκών. Έχει αποδειχθεί ότι η δόση του λυκίσκου σε συνδυασμό με άλλα απαραίτητα βότανα βοηθά στην αντιμετώπιση διαφόρων βακτηρίων που προκαλούν έλκος.

 • Βελτιώνει το πεπτικό σύστημα

Ο λυκίσκος, επιταχύνει το μεταβολισμό του σώματος, βελτιώνοντας τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα άτομα που πάσχουν από διάφορες πεπτικές διαταραχές μπορούν να επωφεληθούν.

 • Παρέχει ανακούφιση από πονόδοντους

Η αντιφλεγμονώδης ιδιότητα του λυκίσκου παρέχει ανακούφιση από πονόδοντο και άλλες στοματικές ασθένειες.

 • Ανακουφίζει από το άγχος

Το άγχος είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα. Η ηρεμιστική ποιότητα του λυκίσκου είναι αυτό που κάνει το αιθέριο έλαιο λυκίσκου χρήσιμο για την καταπολέμηση του άγχους και των εναλλαγών της διάθεσης.

 • Αναλγητικό

Μελέτες υποδεικνύουν ότι το αιθέριο έλαιο λυκίσκου είναι ένα αναλγητικό που έχει πολλές ηρεμιστικές ιδιότητες. Μεταξύ των προηγούμενων γενεών αποτελούσε σίγουρη θεραπεία για τον χρόνιο πόνο.

 • Αντιμετωπίζει τις κράμπες της περιόδου

Οι καταπραϋντικές ιδιότητες και η καταπραϋντική δράση του αιθέριου ελαίου του λυκίσκου βοηθούν στην ανακούφιση από τις κράμπες και τον πόνο της περιόδου.

 • Βελτιώνει τη σεξουαλική απόδοση

Το αιθέριο έλαιο λυκίσκου βοηθά τους άνδρες να ενισχύσουν τη σεξουαλική τους ικανότητα, καθώς βοηθά στην επέκταση της απόδοσής.

 • Αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο

Μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις του αιθέριου ελαίου λυκίσκου είναι η μείωση της έντασης και των συμπτωμάτων του πονοκεφάλου.

Πίσω →