Το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας χρειάζεται αυξημένη ενυδάτωση λόγω της εφίδρωσης, της αυξημένης έκθεσης στον ήλιο-ηλιοθεραπείας. Επιπλέον το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας επιτείνουν την γήρανση του δέρματος.

Πιπεριές κατά της γήρανσης: οι πιπεριές είναι πλούσια πηγή φλαβονοειδών, δηλαδή μίας υποκατηγορίας των φαινολικών φυτοχημικών, που προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από την γήρανση.

Πόσο χρειαζόμαστε: Αρκεί να καταναλώνετε 4-5 φορές την εβδομάδα

Καρπούζι για την προστασία από τον ήλιο: το καρπούζι είναι πηγή λυκοπενίου , το οποίο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες , η επαρκής πρόσληψη λυκοπενίου προστατεύει την επιδερμίδα από τον ήλιο.

Πόσο χρειαζόμαστε: μπορούμε να καλύψουμετις ανάγκες του οργανισμού σε λυκοπένιο τρώγοντας 1-2 μέτριες φέτες καρπούζι ημερησίως

Αμύγδαλατα αμύγδαλα είναι πηγή της βιταμίνης Ε, που, χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση ,αντισταθμίζει την καταστροφική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα. Επιπλέον η ευεργετική αντιοξειδωτική δράση των αμυγδάλων ενισχύεται χάρη στα καροτενοειδή και τις φαινόλες που περιέχουν.

Πόσο χρειαζόμαστε: κατά μέσο όρο 10 αμύγδαλα την ημέρα είναι αρκετά για την πρόσληψη της βιταμίνης Ε.

Πορτοκάλι για την αναγέννηση του δέρματος .το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C , που θεωρείται απαραίτητο στη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος επειδή συμμετέχει στην ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου.

Επιπλέον, έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση, η οποία μάλιστα ενισχύεται όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε.

Πόσο χρειαζόμαστε: η κατανάλωση 1 πορτοκαλιού την ημέρα καλύπτει σχεδόν τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C. Ωστόσο, οι καπνιστές , οι αθλητές και οι θηλάζουσες μητέρες έχουν διπλάσιες ανάγκες.

Τόνος, καλαμάρι και γαρίδες για υγιές δέρμα : ο τόνος, οι γαρίδες και το καλαμάρι είναι πηγές σεληνίου και ω-3 λιπαρών .Το σελήνιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο που συμμετέχει στην αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και φυσικά του δέρματος.

Σύμφωνα με μελέτες , τα μειωμένα επίπεδα σεληνίου στο αίμα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Επιπλέον, τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην καταπολέμηση των δερματικών φλεγμονών , ενώ συμμετέχουν και στη σύνθεση των λιπιδίων της κεράτινης στιβάδας του δέρματος.

Πόσο χρειαζόμαστε: μπορείτε να καταναλώνετε τόνο, γαρίδες και καλαμάρι 1-2 φορές την εβδομάδα.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά για ανάπλαση του δέρματος: τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν φυλλικό οξύ , που συμβάλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων , συμπεριλαμβανομένων και αυτών του δέρματος. Είναι , λοιπόν , απαραίτητα για την ανάπλαση του δέρματος

Πόσο χρειαζόμαστε :μπορείτε να καταναλώνετε ½ -1 φλυτζάνι πράσινα φυλλώδη λαχανικά 1 φορά την ημέρα.

Μούρα τα αντιοξειδωτικά :τα μούρα αποτελούν πλούσιες πηγές ανθοκυανινών , οι οποίες, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν τηναντιοξειδωτική άμυνα του δέρματος.

Πόσο χρειαζόμαστε : 1 φλυτζάνι μούρα φρέσκα ή σε χυμό ημερησίως παρέχει τις απαραίτητες ανθοκυανίνες.

Πίσω →