Η ζάχαρη καρύδας προσφέρει περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από τη λευκή επιτραπέζια ζάχαρη. Περιέχει ίχνη βιταμίνης C, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και χαλκό. Η ζάχαρη καρύδας παρέχει επίσης μικρές ποσότητες φυτοθρεπτικών συστατικών, όπως πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και ανθοκυανιδίνη, και αντιοξειδωτικά. Θα βρείτε επίσης τη βιταμίνη Β ινοσιτόλη, που χρησιμοποιείται συχνά ως ενισχυτικό της διάθεσης, στη ζάχαρη καρύδας.

 • Χαμηλή γλυκαιμική επίδραση

Ο γλυκαιμικός δείκτης μετρά την επίδραση των υδατανθράκων στο σάκχαρο του αίματός σας. Η ζάχαρη καρύδας έχει γλυκαιμικό δείκτη 35, ενώ η κανονική επιτραπέζια ζάχαρη είναι μεταξύ 60 και 75. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βιασύνη του σακχάρου και επακόλουθη πτώση. Οι γρήγορες αιχμές του σακχάρου στο αίμα μπορούν επίσης να προκαλέσουν αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης σας σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τους διαβητικούς.

 • Λιγότερη φρουκτόζη

Η φρουκτόζη είναι ένας μονοσακχαρίτης που το σώμα σας μετατρέπει γρήγορα σε λίπος. Μόνο το συκώτι σας μπορεί να διασπάσει τη φρουκτόζη και ένα από τα αποτελέσματα αυτής της διάσπασης είναι τα τριγλυκερίδια, μια μορφή λίπους. Δεν πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης εκτός από αυτές που παίρνετε στα φρέσκα φρούτα. Το νέκταρ αγαύης είναι 90 τοις εκατό φρουκτόζη και το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη είναι 55 τοις εκατό φρουκτόζη. Η ζάχαρη καρύδας έχει μόλις 45 τοις εκατό φρουκτόζη, καθιστώντας την καλύτερη επιλογή από αυτά τα άλλα γλυκαντικά.

 • Οφέλη
  1. 100% αγνό, ακατέργαστο, βιολογικό
  2. Χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
  3. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
  4. Πραγματικά ευέλικτο με κάθε συνταγή
  5. Πολύ γευστική
  6. Χωρίς γλουτένη & Vegan

Πίσω →