Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλέςΔιατροφικά οφέλη απο την κατανάλωση ψαριών γλυκού νερού

Το ψάρι είναι από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη. Είναι φορτωμένο με σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, βιταμίνη D ιώδιο και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Τα ψάρια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απίστευτα σημαντικά για το σώμα και τον εγκέφαλό σας.

Όλα τα ψάρια είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Τα ψάρια του γλυκού και του αλμυρού νερού διαφέρουν μόνο σε κάποια θρεπτικά συστατικά.

Τα ψάρια του γλυκού νερού είναι γενικά υψηλότερα σε ασβέστιο και έχουν επίσης ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Επίσης τα ψάρια του γλυκού νερού περιέχουν υψηλότερη αναλογία βιταμίνης Α και φυλλικού οξέος σε σύγκριση με αυτά του αλμυρού. 

Ωστόσο είναι μια θρεπτική επιλογή για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Μία μερίδα των περισσότερων ψαριών του γλυκού νερού παρέχει περισσότερο από το 30% της διατροφικής πρόσληψης αναφοράς πρωτεΐνης για τους ενήλικες.

Το ψάρι γλυκού νερού, περιέχει 118θερμίδες ανά μερίδα 100 . Αυτή η μερίδα περιέχει 4,9  λίπους, 17.5g πρωτεΐνης και 0 g υδατανθράκων. Επίσης, περιέχει 1 g κορεσμένου λίπους και 63mg χοληστερόλης ανά μερίδα.

Τα 100g ψαριού, γλυκού νερού, περιέχουν IU βιταμίνη Α, 0,9mg βιταμίνης C καθώς και 0,90 g σιδήρου, 60,00 mg ασβεστίου και 275mg καλίου.

Πίσω →