Ζάλη: Λαμβάνοντας τζίντζερ φαίνεται να μειώνει τα συμπτώματα της ζάλης, συμπεριλαμβανομένης της ναυτίας.
Τους πόνους της περιόδου: Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η πιπερόριζα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα των πόνων περιόδου, σε ορισμένες γυναίκες, όταν λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Μια μελέτη δείχνει ότι η λήψη ενός ειδικού εκχυλίσματος τζίντζερ (Zintoma, Goldaru) 250 mg τέσσερις φορές την ημέρα για 3 ημέρες κατά την έναρξη της εμμήνου ρύσεως μειώνει τα συμπτώματα του πόνου στο 62% των ατόμων.
Αρθρίτιδα: Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η λήψη πιπερόριζας μπορεί να μειώσει ελαφρώς τον πόνο σε μια μορφή αρθρίτιδας που ονομάζεται οστεοαρθρίτιδα." Μια μελέτη δείχνει ότι η λήψη ενός συγκεκριμένου αποσπάσματος τζίντζερ (Zintona ΕΚ) 250 mg τέσσερις φορές ημερησίως, μείωσε τον πόνο της αρθρίτιδας στο γόνατο μετά από 3 μήνες θεραπείας. Μια άλλη έρευνα δείχνει ότι η θεραπεία-μασάζ με έλαιο που περιέχει τζίντζερ και πορτοκάλι φαίνεται να μειώνει βραχυπρόθεσμα τη δυσκαμψία και το πόνο στο γόνατο.
Πρόληψη πρωινή αδιαθεσία: Το τζίντζερ φαίνεται να μειώνει την ναυτία και τον εμετό σε μερικές έγκυες γυναίκες.

Αλκοόλ hangover: Πρώιμη έρευνα δείχνει ότι η λήψη ενός συνδυασμού τζίντζερ, ψίχα από εσπεριδοειδή μανταρίνι και μαύρη ζάχαρη πριν το αλκοόλ μειώνει τα συμπτώματα της μέθης που περιλαμβάνουν ναυτία, εμετό και διάρροια.
Η ναυτία και ο εμετός οφείλεται σε χημειοθεραπεία: Υπάρχουν αντικρουόμενες ενδείξεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του τζίντζερ για τη ναυτία και τον εμετό που προκαλείται από χημειοθεραπείες. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η λήψη από το στόμα τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μειώσει της ναυτίας που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία.
Στομαχικές διαταραχές (δυσπεψία): Τα στοιχεία δείχνουν ότι η λήψη μιας εφάπαξ δόσης 1,2 γραμμαρίων σκόνης τζίντζερ 1 ώρα πριν από το φαγητό αυξάνουν τη πέψη τροφής αδειάζοντας το στομάχι σε άτομα με δυσπεψία.
Υψηλή χοληστερόλη: Τα στοιχεία δείχνουν ότι η λήψη 1 γραμμάριο τζίντζερ σε κάψουλες τρεις φορές την ημέρα για 45 ημέρες μειώνει τα τριγλυκεριδία και τη χοληστερόλη σε άτομα με υψηλή χοληστερόλη.
Επιτάχυνση της εργασίας: Νωρίς στοιχεία δείχνουν ότι η κολύμβηση σε νερό που περιέχει έλαιο τζίντζερ δεν συντομεύσει τη διάρκεια της εργασίας.
Ημικρανίες: Τα στοιχεία δείχνουν ότι η λήψη ενός συνδυασμού τζίντζερ και βάλσαμου μπορεί να μειώσει τη διάρκεια και την ένταση της ημικρανίας . Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν οι επιδράσεις είναι από το τζίντζερ, βάλσαμου ή συνδυασμού.
Μυϊκό πόνο μετά την άσκηση: Υπάρχουν αντικρουόμενες ενδείξεις σχετικά με το αν το τζίντζερ βοηθά στο μυϊκό πόνο που προκαλείται από την άσκηση.
Ανάκαμψη μετά την επέμβαση: Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εισπνοή και η εφαρμογή ενός συνδυασμού λεβάντας και τζίντζερ ελαίων στο δέρμα πριν από τη χειρουργική επέμβαση μειώνει την αγωνία στα παιδιά μετά τη χειρουργική επέμβαση.
Ρευματοειδής αρθρίτιδα (RA): Υπάρχουν κάποιες πρώιμες ενδείξεις ότι η πιπερόριζα μπορεί να είναι χρήσιμη για τη μείωση στο πόνο στις αρθρώσεις σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα.
 

Πίσω →