Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλέςΒασικά εργαλεία της κουζίνας για αρχάριους μάγειρες

Κατσαρόλες

Αγοράστε από ένα κατάστημα με ειδή για την  κουζίνα μια συλλογή από κατσαρόλες μικρές και μεγάλες. Αυτή η συλλογή των μαγειρικών σκευών είναι πρώτης ανάγκης για την κουζίνα σας, θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε υγιεινά και νόστιμα γεύματα στο σπίτι.

Μπολ για ανάμιξη

Ψάξτε για μπολ από γυαλί ή μέταλλο ανάμειξη, σε διάφορα μεγέθη. Αποφύγετε πλαστικά κύπελλα ή μπολ γιατί κρατούν ποιο εύκολα τις οσμές και είναι πιο δύσκολο να διατηρούνται καθαρά.

Σουρωτήρι

Ένα σουρωτήρι είναι ιδανικό για την αποστράγγιση των  ζυμαρικών, το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών, καθώς και για τη διαλογή και το ξέπλυμα των όσπριων, όπως οι φακές και τα φασόλια. Το σουρωτήρι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για να πλύνουμε μαρούλι και άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.

Καλής ποιότητα μαχαίρια

Ξεκινήστε με ένα μαχαίρι σε τρεις διαστάσεις  ,  μικρό, μεσαίο  και μεγάλο. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε και ένα  οδοντωτό μαχαίρι.

Πολλές βάσεις – ξύλα   κοπής

Είτε είναι ξύλινες, μπαμπού ή πλαστικές είναι σημαντικό  να τις  διατηρούμε καθαρές  και στεγνές. Αγοράστε και χρησιμοποιήστε ξεχωριστές βάσεις  κοπής  για τα κρέατα και για το κοτόπουλο για να αποφύγετε τις μολύνσεις άλλων τροφών .

Ξύλινα κουτάλια

Ξύλινα κουτάλια είναι καλύτερα επειδή δεν μεταφέρει θερμότητα και δεν καταστρέφουν την επιφάνεια των σκευών. Συν το ότι είναι ανέξοδα.

Αναδευτήρες: Ένα μικρό, ένα μεγάλο

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, ανακατεύοντας μερικά συστατικά με ένα πιρούνι δεν εγκλωβίζουμε  αρκετό αέρα. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό σύρμα για vinaigrettes και σάλτσες, και μια μεγάλο ένα για την ανάμιξη μαργαρίνης, βουτύρου, αλεύρι, ζυμών και για τα αυγά

Σπάτουλα ανθεκτική στη θερμότητα

Οποιοσδήποτε μπορεί να ξύσει με μια σπάτουλα ένα μπολ, αλλά δεν είναι όλες κατάλληλες για τα ζεστά φαγητά ή τα  τηγανιτά.

Μεγάλες λαβίδες

Κρατήστε τα χέρια σας ασφαλή με τη χρήση λαβίδων για την μεταφορά  ή το αναποδογύρισμα των τροφίμων,  πάνω από τη θερμότητα μια κατσαρόλας ή σε φούρνο.

Τρίφτης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τρίφτη για το τυρί, το σκόρδο, το τζίντζερ ή ξύσμα εσπεριδοειδών φρούτων.

Κύπελλα και Κουτάλια μέτρησης από  ανοξείδωτο χάλυβα

Αυτοί οι δοσομετρητές  ( κύπελλα και κουτάλια) δεν θα λυγίσουν. Θα έχετε πάντοτε σωστές μετρήσεις γιατί δεν αλλοιώνετε το σχήμα τους όπως σε έναν πλαστικό δοσομετρητή.

Κύπελλα δοσομέτρησης από γυαλί

Η μέτρηση όγκου υγρών θα πρέπει να είναι σαφής, έτσι θα έχετε πάντοτε την καλύτερη μέτρηση, και το γυαλί δεν θα λυγίσει ή θα παραμορφωθεί όπως ένα πλαστικό δοχείο.

Βασικά είναι και τα τηγάνια

Τρία  τηγάνια μικρού, μετρίου και μεγάλου μεγέθους είναι βασικά εργαλεία στην κουζίνα. Θα τα χρειαστούμε για να σοτάρουμε, για ομελέτες, για κρέας ή κοτόπουλο.

Ηλεκτρονική ζυγαριά

Αν και δεν είναι απαραίτητη για το μαγείρεμα, μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με το μέγεθος των μερίδων που είναι πολύ σημαντικό όταν ακολουθείται   δίαιτα ή διατροφή. Επίσης, μερικές συνταγές απαιτούν γραμμάρια  αντί του μέτρου «φλιτζάνι». 

Πίσω →