Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλές7 εκπληκτικά οφέλη από τα βραζιλιάνικα καρύδια!

Τα βραζιλιάνικα καρύδια είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο είδος ξηρών καρπών που προέρχεται από ένα δέντρο στη Νότια Αμερική που φέρει το ίδιο όνομα. Είναι ένα αρκετά μεγάλο δέντρο, έτσι ώστε η συγκομιδή των καρυδιών να είναι πολύ μεγάλη. Το ερώτημα είναι, γιατί έχει αυτό το σχετικά άφθονο καρύδι έχει γίνει ένα τέτοιο φαινόμενο σε όλο τον κόσμο; Η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά κάνει αυτά τα καρύδια εξαιρετικά πολύτιμα ως μια υγιεινή τροφή που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και να μειώσουν τις πιθανότητες από ένα ευρύ φάσμα συνθηκών. Ως ένας από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς στην αγορά, παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, υπάρχει τεράστια ζήτηση για αυτά τα νόστιμα καφέ καρύδια.

Τα οφέλη λοιπόν από τα βραζιλιάνικα καρύδια είναι:

  1. Βοηθούν στην υγεία της καρδιάς!

Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και ευεργετικές πτυχές των καρυδιών αυτών είναι η εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητά τους σε υγιή ακόρεστα λίπη, αλλιώς γνωστά ως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά περιλαμβάνουν το ελαϊκό οξύ και το παλμιτελαϊκό οξύ. Αυτά τα ακόρεστα λιπαρά έχουν συνδεθεί με την εξισορρόπηση των επιπέδων της χοληστερόλης και τη βελτίωση της γενικής υγείας της καρδιάς, κυρίως από την εξάλειψη των επικίνδυνων ωμέγα-6 λιπαρών οξέων από το σώμα και το καρδιαγγειακό σύστημα. Η ισορροπία της χοληστερόλης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Ωστόσο, τα βραζιλιάνικα καρύδια εξακολουθούν να περιέχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε επικίνδυνα κορεσμένα λίπη, επομένως δεν είναι καλό να καταναλώνετε πολλά την ημέρα καθώς επίσης είναι πλούσια σε θερμίδες. Έξι μεσαίου μεγέθους από αυτά τα καρύδια είναι στην πραγματικότητα η συνιστώμενη μερίδα.

  1. Βοηθούν στη υγεία του δέρματος!

Το ολοκληρωμένο προφίλ των βραζιλιάνικων καρυδιών είναι ιδιαίτερα καλό για την προστασία της υγείας του δέρματος. Το σελήνιο στα καρύδια αυτά, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα, είναι σπουδαίο για υγιή λάμψη για το δέρμα και βελτιώνει την ελαστικότητα του, αποτρέποντας έτσι την πρόωρη γήρανση. Αυτό γίνεται επειδή το σελήνιο διεγείρει τη δραστικότητα της γλουταθειόνης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να αφαιρέσει τις ελεύθερες ρίζες από τα κύτταρα του δέρματος που προκαλούν τις ρυτίδες ακόμα και να αποτρέψει τον καρκίνο του δέρματος.

  1. Μπορούν να θεραπεύσουν την ακμή!

Αν και αυτό εμπίπτει στην κατηγορία της «υγείας του δέρματος», η υψηλή περιεκτικότητα ψευδαργύρου στα βραζιλιάνικα καρύδια έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από την ακμή ή περιορίζει την εμφάνιση της. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της κανονικής κατανάλωσης των καρπών αυτών ή με εφαρμογή του λαδιού τους.

  1. Βοηθούν στην απώλεια βάρους!

Η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες που βρίσκονται σε κάθε καρύδι Βραζιλίας τα καθιστά αρκετά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικά για σνακ.

  1. Βοηθούν στο πεπτικό σύστημα!

Η περιεκτικότητα σε ίνες στα βραζιλιάνικα καρύδια, τα καθιστά σπουδαία για τη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος. Η ίνα διευκολύνει την περισταλτική κίνηση στο γαστρεντερικό σύστημα. Αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποτρέψει το γαστρικό έλκος, τη δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα, τις κράμπες, και πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

  1. Βοηθούν στην σωστή λειτουργία της ορμόνης του θυρεοειδούς!

Το σελήνιο παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς. Ο θυρεοειδής αδένας παράγει, διανέμει και ρυθμίζει μερικές από τις πιο βασικές ορμόνες στο σώμα. Έτσι τα βραζιλιάνικα καρύδια μπορεί να συμμετέχουν σε αυτήν τη σωστή ρύθμιση με τον τρόπο τους.

  1. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα!

Οποιοδήποτε τρόφιμο που έχει μια τέτοια υψηλή συγκέντρωση θρεπτικών ουσιών και ανόργανων συστατικών είναι χρήσιμο για το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά τα αντιοξειδωτικά και οι οργανικές ενώσεις που είναι επίσης παρούσα σε αυτόν τον ξηρό καρπό το κάνουν υποψήφιο για μια από τις πιο τονωτικές ουσίες του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πίσω →